Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominek i bufor przez podłogę

hudy14777

Recommended Posts

Witam serdecznie. Jestem w fazie budowania instalacji CO. tzn dopiero zaczynam.

Chce podłączyć kominek do bufora. Naczynie wzbiorcze chce mieć w kotłowni.. narysowałem mniej więcej jakbym to widział.

Rury muszą iść w podłodze.

Czy to zadziała?

Pozdrawiam :)

https://naforum.zapodaj.net/7bfb326aea68.jpg.html

7bfb326aea68.jpg

Edytowane przez hudy14777

Oczywiście odpowiedź na pytanie jak stracić życie we własnym domu najlepiej znaleźć na forum. I to bynajmniej nie hydraulicznym ...

Nie jestem ekspertem ale chyba mieszasz układ otwarty z zamknietym ?

Zrób sobie samemu jakieś prostsze prace, kominek podłącz przez hydraulika.

Wiem ze rysunek nie zawiera wszystkich rur, w tym także rury bezpieczeństwa z zaworem termicznym. Ale nie chciałem rysunku zaśmiecać. Oczywistą rzeczą jest również to że na szczycie instalacji w salonie będzie odpowietrznik automatyczny. Czy poza tym będzie to działać?

Wiem ze rysunek nie zawiera wszystkich rur, w tym także rury bezpieczeństwa z zaworem termicznym. Ale nie chciałem rysunku zaśmiecać. Oczywistą rzeczą jest również to że na szczycie instalacji w salonie będzie odpowietrznik automatyczny. Czy poza tym będzie to działać?

Czy to jest jakaś nowa zabawa w ciuciubabkę? Zadajesz bardzo kategoryczne pytanie przy czym nie pokazujesz jak będzie rozwiązane najistotniejsze zabezpieczenie instalacji - czyli rura bezpieczeństwa. Mamy zgadywać?

Mój typ: będzie działać do czasu ale raczej krótko!