hudy14777 10.08.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie. Jestem w fazie budowania instalacji CO. tzn dopiero zaczynam. Chce podłączyć kominek do bufora. Naczynie wzbiorcze chce mieć w kotłowni.. narysowałem mniej więcej jakbym to widział. Rury muszą iść w podłodze. Czy to zadziała? Pozdrawiam https://naforum.zapodaj.net/7bfb326aea68.jpg.html Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez hudy14777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy14777 10.08.2016 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Czy ktoś może mi odpowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 10.08.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 wymyśl co się stanie jak np. padnie pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy14777 10.08.2016 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Wiem ze rysunek nie zawiera wszystkich rur, w tym także rury bezpieczeństwa z zaworem termicznym. Ale nie chciałem rysunku zaśmiecać. Oczywistą rzeczą jest również to że na szczycie instalacji w salonie będzie odpowietrznik automatyczny. Czy poza tym będzie to działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 11.08.2016 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Oczywiście odpowiedź na pytanie jak stracić życie we własnym domu najlepiej znaleźć na forum. I to bynajmniej nie hydraulicznym ... Nie jestem ekspertem ale chyba mieszasz układ otwarty z zamknietym ? Zrób sobie samemu jakieś prostsze prace, kominek podłącz przez hydraulika. Wiem ze rysunek nie zawiera wszystkich rur, w tym także rury bezpieczeństwa z zaworem termicznym. Ale nie chciałem rysunku zaśmiecać. Oczywistą rzeczą jest również to że na szczycie instalacji w salonie będzie odpowietrznik automatyczny. Czy poza tym będzie to działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.08.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Witam. Czy to zadziała? Nie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanW 11.08.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Wiem ze rysunek nie zawiera wszystkich rur, w tym także rury bezpieczeństwa z zaworem termicznym. Ale nie chciałem rysunku zaśmiecać. Oczywistą rzeczą jest również to że na szczycie instalacji w salonie będzie odpowietrznik automatyczny. Czy poza tym będzie to działać? Czy to jest jakaś nowa zabawa w ciuciubabkę? Zadajesz bardzo kategoryczne pytanie przy czym nie pokazujesz jak będzie rozwiązane najistotniejsze zabezpieczenie instalacji - czyli rura bezpieczeństwa. Mamy zgadywać? Mój typ: będzie działać do czasu ale raczej krótko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy14777 12.08.2016 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Dorysuję resztę układu i zamieszczę wieczorem ale dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.08.2016 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 W układzie pompowym, sposób podprowadzenia rur pod kominek, jest mało istotny. Schemat wklej lepiej za radą Lechowskiego, w innym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts