Michalmon 11.08.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Hej, Na poddaszu w środku ściany działowej mam słup drewniany. Z jednej strony chce dokręcić płytę karton gips, dzięki czemu słup idealnie wyrówna mi się ze ścianą. Tylko teraz rodzi mi się pytanie, czy na ten mały kawałek (około 23 cm szerokości) z płyty KG można nałożyć tynk gipsowy? Czy jedyne sensowne rozwiązanie to takie, że tę płytę dokręcić po tynkach? Z góry dziękuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.09.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Szanowny Panie, przydatne będzie zamieszczenie zdjęcia opisywanej przez Pana konstrukcji. Na kawałek z płyty gipsowej można nałożyć tynk gipsowy (przedtem podłoże należy zagruntować ACRYL-PUTZ® GK 42 Grunt polimerowy kontakt, aby zapewnić odpowiednią przyczepność). Dobrym rozwiązaniem jest również zastosowanie ACRYL-PUTZ® MS 30 – masy szpachlowej do spoinowania płyt G-K. Trzeba jednak pamiętać, że faktura ściany w miejscu, gdzie znajduje się słup może różnić się od faktury pozostałej przestrzeni. Przed aplikacją należy zadbać o stabilne zamocowanie płyty do słupa lub istniejącego tynku. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 28.09.2016 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Tak dokładnie można nałożyć tynk gipsowy na przymocowaną wcześniej płytę g-k, ale koniecznie zatopić w nim siatkę z zakładami na ścianie. Potwierdzam, tak mam w kilku miejscach zrobione i nie pęka. Ewentualnie można też słup drewniany pozostawić jako ozdobę, tak też mam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts