rawores 12.08.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Cześć,mam dobrą ofertę na pompę ciepła Vaillant. Czytałem wpisy na forum, ale są one sprzed kilku lat. Podobno w tych pompach był jakiś dodatkowy obieg, na którym sprawność traciła.Czy aktualnie oferowane przez nich pompy są lepsze? Czy ktoś ma pompę Vaillanta?Mam na myśli modele: aroTHERM VWL, aroSTOR VWL lub nowy flexoCOMPACT exclusive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 14.08.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 a o które konkretnie pompy chodzi po podajesz tylko do CWU i do CO.Villant to sprzęt drogi i nie wnoszący niczego innego do tematu pomp ciepła niż konkuencja, nie mogą pochwalić się niczym szczególnym poza ceną..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 14.08.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Po co CNC spamujesz ?? Co chcesz porównywać do Vaillanta? Panasonica a może meetinga - wstydu oszczędź. Sprężarki panasonic po połączeniu z sanyo to najtańsze sprężarki na rynku . W chinach chodzą po 400-900 zł za to ty ją kupujesz w "markowej" pompie ciepła wraz z kilkoma innymi podzespołami za 20.000 zł. To jest dopiero frajerstwo kupować sprzęt wart 5000 zł za 20.000 zł. Tu możesz sobie sprawdzić fakty :https://www.alibaba.com/product-deta...0.0.6Dy6Bm&s=p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 14.08.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Po co CNC spamujesz ?? Co chcesz porównywać do Vaillanta? Panasonica a może meetinga - wstydu oszczędź. Sprężarki panasonic po połączeniu z sanyo to najtańsze sprężarki na rynku . W chinach chodzą po 400-900 zł za to ty ją kupujesz w "markowej" pompie ciepła wraz z kilkoma innymi podzespołami za 20.000 zł. To jest dopiero frajerstwo kupować sprzęt wart 5000 zł za 20.000 zł. Tu możesz sobie sprawdzić fakty :https://www.alibaba.com/product-deta...0.0.6Dy6Bm&s=p wklejasz 3 raz ten sam post, kto tu spamuje????!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 14.08.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 wklejasz 3 raz ten sam post, kto tu spamuje????!!!!!!!! Przedstawiam argumenty a ty? Spamujesz w każdym poście byś nie zginął w tłumie? Co wnosi meeting nowego układ chłodniczy z przed 40 lat? Dobrze wiesz że te pompy w chinach kupujesz po 700$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 15.08.2016 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Panowie Panowie! Proszę o KONKRETY. Villant to sprzęt drogi i nie wnoszący niczego innego do tematu pomp ciepła niż konkuencja, nie mogą pochwalić się niczym szczególnym poza ceną..... Pytanie zasadnicze - czy nie są gorsze od konkurencji? Jeśli bowiem chodzi o cenę to mam kolegę instalatora od Vaillanta, więc całość będę miał po dobrej cenie. Pytanie jednak o same pompy. Znalazłem bowiem na forum wpisy (co prawda sprzed kilku lat), że mają jakiś dodatkowy obieg, na którym się traci sprawność. Czy to nadal w nich jest? Modele o mocy około 10-12 kW. aroTHERM VWL, aroSTOR VWL - te mają podejrzanie niski COP (około 3) - może tutaj są te stare konstrukcje? flexoCOMPACT exclusive - ta ma COP około 5 Proszę o konstruktywne wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts