Jerrys 31.07.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 Witam Może ktoś podpowie mi jak fazować glazurę, próbowałem małą kątówką z tarczą do cięcia glazury, ale nie bardzo to wychodzi, a listwy nie podobają mi się. Sorry, że wrzucam tutaj ale do zrób to sam niewiele osób zagląda. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.07.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 kafelkownik, który robił u mnie robił to właśnie szlifierką kątową - raczej przygnębiające zajęcie - pyłu tyle się nawdychasz, co młynarz.Ale kalafelki wyglądają apetycznie... nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 01.08.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Kupiłem za 220 zł maszynę do cięcia glazury i terakoty z tarczą diamentową - DEDRA. Cięcie odbywa się na mokro, więc się nic nie kurzy. Można w niej blat pochylać do kąta 45 stopni, więc fazowanie to pestka.Sam kładę płytki więc maszyna mi się zwróci - mam do położenia około 250 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Andrzej - blat do ciecia powinien byc stabilny - mozesz skorzystać z pilarki do drzewa zakładając jej diamentowa tarcza w miejsce piły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 02.08.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 zgadzam się z jurgiem i też polecam maszynę DEDRA, tez mam taką i wszystkie kafelki mam nią frezowane i robią wrażenie na znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 02.08.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 aha bo zapomniałem z tego co wiem to DEDRĄ handluje Castorama i nie kosztuje ona więcej niż 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 02.09.2004 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Witam Kilka dni temu skończyłem łazienkę a do fazowania wykorzystałem małego Bosha i prosty "przyrząd" wykonany z 2 kawałków kantówki przyciętych pod kątem 45 stopni i przykręconych do stołu no i jakaś listwa oporowa, fazowałem prowadząc kątówkę poziomo. Wyszło super ani jednej płytki nie uszkodziłem (zrobiłem parę zdjęć jak wywołam to wrzucę) aha pomysł z pilarką niestety nie wypalił bo miała jakieś bicia i tarcza strasznie drżała krusząc płytkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts