Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasetony na krzywy sufit

Recommended Posts

Cześć Wam. Zakupiłem 2 miesiące temu ogródek działkowy z murowaną, starą altaną. Aktualnie robie remont w srodku - uczę się szpachlować, gipsować, malować, zrobie coś źlę, nie będzie mi szkoda, a czegoś się naucze.

Mam do Was teraz pytanie. Mam w altanie krzywy, skośny, drewniany sufit. Co polecacie z nim zrobić? Myślałem, żeby przykleić do niego kasetony, ale czy "wygną się" w miare i będzie to jakoś wyglądało? Bo inny pomysł jaki macie? Dziekuje za odp.

Ewentualnie wpadłem teraz na pomysł, że może jakoś by listwy przymocować, ale jak wtedy mógłbym na nich powiesić je? Albo co innego polecacie, aby jakoś ten sufit wyglądał?

Załączam zdjęcia sufitu:

IMG_20160812_130656.jpg

IMG_20160812_130711.jpg

IMG_20160812_130647.jpg

Edytowane przez Adek1243

Jeżeli uważasz, że ten suficik nie spadnie Ci na głowę to najlepiej byłoby wykonać stelaż ( oczywiście wypoziomować i wyrównać nawet pod żyłkę i poziomicę) i do niego przykręcić płytę osb nawet najcieńszą montować te kasetony lub coś innego.Jeżeli zrezygnujesz z kasetonów i chcesz montować tam np. boazerię pcv to płyta osb nie jest potrzebna. Edytowane przez wiesiek6308

• 3 weeks później...
Ja bym nie robił stelaża tylko przykleił kasetony bezpiśrednio na sufit. Nie będzie może idealnie równo ale gdy będziesz kleić pianoklejem np. tytan 60 sekund się nadaje, to on zniweluje nierówności. Chyba że bardzo Ci zależy żeby było na tip top to stelaż i płyta ale zawsze zabierze to trochę przestrzeni no i roboty więcej. Jak na płytę będziesz kleić kasetony to wtedy zwykły klej montażowy.