Adek1243 12.08.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć Wam. Zakupiłem 2 miesiące temu ogródek działkowy z murowaną, starą altaną. Aktualnie robie remont w srodku - uczę się szpachlować, gipsować, malować, zrobie coś źlę, nie będzie mi szkoda, a czegoś się naucze. Mam do Was teraz pytanie. Mam w altanie krzywy, skośny, drewniany sufit. Co polecacie z nim zrobić? Myślałem, żeby przykleić do niego kasetony, ale czy "wygną się" w miare i będzie to jakoś wyglądało? Bo inny pomysł jaki macie? Dziekuje za odp. Ewentualnie wpadłem teraz na pomysł, że może jakoś by listwy przymocować, ale jak wtedy mógłbym na nich powiesić je? Albo co innego polecacie, aby jakoś ten sufit wyglądał? Załączam zdjęcia sufitu: Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Adek1243 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.08.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Jeżeli uważasz, że ten suficik nie spadnie Ci na głowę to najlepiej byłoby wykonać stelaż ( oczywiście wypoziomować i wyrównać nawet pod żyłkę i poziomicę) i do niego przykręcić płytę osb nawet najcieńszą montować te kasetony lub coś innego.Jeżeli zrezygnujesz z kasetonów i chcesz montować tam np. boazerię pcv to płyta osb nie jest potrzebna. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 15.08.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Obierz najniższy punkt sufitu , przenieś poziom na ściany przykładaj długą łatę i wyrównaj płaszczyzne sufitu jakimiś listewkami, klinikami itp. Potem na to najcieńsza płyta osb i kasetony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZenonB 30.08.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Ja bym nie robił stelaża tylko przykleił kasetony bezpiśrednio na sufit. Nie będzie może idealnie równo ale gdy będziesz kleić pianoklejem np. tytan 60 sekund się nadaje, to on zniweluje nierówności. Chyba że bardzo Ci zależy żeby było na tip top to stelaż i płyta ale zawsze zabierze to trochę przestrzeni no i roboty więcej. Jak na płytę będziesz kleić kasetony to wtedy zwykły klej montażowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts