dddaria12 13.08.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam znajdujemy sie w następującej sytuacji. Jesteśmy wspolwlascicielami działki rolnej, chcielibyśmy uzyskać warunki zabudowy dla tej ziemi ale ma ona klasę III A i IIIB i wchodzi w skład gospodarstwa rolnego, którego łączny rozmiar jest mniejszy niz 5ha. Dochodzą nas informacje ze takich warunków nie otrzymamy. Czy jest jakieś wyjście z sytuacji? 1. Myśleliśmy aby zrobić zgłoszenie na budynek gospodarczy, wybudować go a potem oddzielić się od całości (nasze 3000m).2. Pomysły są również aby stworzyć gospodarstwo agroturystyczne (docelowo chcielibyśmy aby były tam 3 budynki mieszkalne).3. Chcielibyśmy spróbować wystąpić o warunki zabudowy dla budynku gospodarczego ok. 90m2 z opcją ze później przekształcony to na budynek mieszkalny.4. Jest nas 3 właścicieli, więc każdy mógłby zgłosić budynek gospodarczy wybudować go, potem każdy odzielilbyodzielilby swoją część 5. Czy stworzenie kilku budynków gospodarczych stwarzaloby warunki do późniejszego otrzymania warunków zabudowy dla budynków mieszkalnych?6. Czy w ogóle jest szansa że otrzymamy warunki zabudowy dla tych budynkow gospodarczych?Czy macie jakieś pomysły jak to ugryźć od strony prawnej. Żeby wybudować dom musimy zaciągnąć kredyt w banku a tutaj bez pozwolenia na budowę nie ma opcji.Dodam ze pomysł może być rozciągnięte w czasie, aby ostatecznie była możliwość wybudowania budynku mieszkalnegoBędę wdzieczna za wszystkie cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dddaria12 22.08.2016 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 28.08.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Witam znajdujemy sie w następującej sytuacji. Jesteśmy wspolwlascicielami działki rolnej, chcielibyśmy uzyskać warunki zabudowy dla tej ziemi ale ma ona klasę III A i IIIB i wchodzi w skład gospodarstwa rolnego, którego łączny rozmiar jest mniejszy niz 5ha. Dochodzą nas informacje ze takich warunków nie otrzymamy. Czy jest jakieś wyjście z sytuacji? Ale chodzi o sytuację że wysoka klasa ziemi jest przeszkodą? Mam dokładnie taka i nie miałem problemów z uzyskaniem PnB. Jeżeli problemem jest wielkość areału (tak to się nazywa zdaje sie) to wydzielenie małej działki na której potem postawi się dom nie załatwi tematu? Zresztą rolnicy przecież mają jakieś możliwości budowy siedliska na swoich działkach być może jestem w błędzie, nie jestem rolnikiem i gdzieś mi to się tylko obiło o uszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts