slawko333 13.08.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 witam, mam dylemat w sprawie komina, na razie mam postawiony komin do pierwszego stropu w piwnicy, komin murowany z wkładem ceramicznym, na razie niedawalem w srodek ocieplenia, welna do tego jest droga, i gość co murowal mowil ze do systemowego można by dac, a do murowanego nie jest konieczne, bo sciany grubsze a pozatym to piece maja teraz dużo nizsza temp spalin niż 20 lat temu, na parterze tez niemysle dawac tej welny, jedynie co kawalek jako dystans, nie wiem w jaki sposób ocieplić komin na nieużytkowym poddaszu i nad dachem, myslalem na dwa sposoby; od parteru do samej góry dac welne w srodek komina, otynkować komin i gotowe, druga opcja ocieplić komin welna z zewnątrz od stropu do samej góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts