energyypl 13.08.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam. Wiem że gdzieś już temat poruszany no ale co człowiek to inne szczegóły. Otóż moja historia w skrócie maluje się tak:Posiadam obore murowaną, na zewnątrz murowana z cegieł (samoróbek) a wewnątrz z kamieni białych ( obora z lat 50), jedno pomieszczenie było mieszkalne, pozostałe jako wiadomo dla zwierząt. Obora stoi nieużytkowana od dobrych 15 lat (15 lat nie było bydła), i chciałbym je wyremontować jako pomieszczenia mieszkalne. Proszę o pomoc zarówno w zakresie prawnym (jakie należy złożyć papiery, gzie, kiedy i czy wgl muszę), pomoc fachową czyli co gdzie i jak zakładając że:1. we 3 ścianach wewnętrznych będą wykuwane drzwi2. okienka w każdym pomieszczeniu (50x50 cm) będą zamurowane, zaś drzwi zewnętrzne do połowy i wstawione w ich miejsce okna3. czym zabezpieczyć ściany przed grzybem i pozostałością po zwierzętach jak to zdezynfekować4. czy położenie samego tynku na ten kamień załatwi sprawe czy "zapaszek" wyjdzie podczas ogrzewania wiadomo dużo pracy trza w to włożyć, co mogę zrobić sam a do czego fachowców by nie było samowoli budowlanej? dodam iż nie będzie nic dostawiane żadnych ganków etc.Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 27.10.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Zapraszamy do obejrzenia filmu o doświadczeniach pani Grażyny, która adaptowała oborę na dom. Zobacz inne filmu murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts