tow3k 13.08.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam Przymierzam się powoli do remontu domu a dokladniej pietra na ktorym chce zamieszkac. Dom jest starszej budowy był to dom parterowy, w latach 80tych zostalo dobudowane pietro. Stropy sa na metalowych szynach co ok 1M. Mieszkam na ślasku i domek w latach 90 do ok 2010 był czesto "bujany" prez tąpniecia kopalni. Aktualnie dom jest pochylony co przedstawiam na obrazku. Roznica to ok 12cm w pokoju 32m2 po skosie jak zaznaczylem. Siedzac w takim pokoju gołym okiem widac jak wszystko leci w jedna strone. Ale do rzeczy chcialbym wyrownac cała podlogę i połozyc panele. Niestety nie bardzo wiem jak sie za to zabrać i jaki wybor jakis lekkich materialow wybrac. Podejrzewam, ze wylanie zwyklego betonu nie wchodzi w gre poniewaz jest to za duzy spad i za ciezkie by to bylo . Ponad to caly dom ma jeden poziom a ten pokoj jest jeszcze o 2cm wyzej niz pozostala czesc domu. http://images77.fotosik.pl/816/ebef70ca31f97f40med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz P. 28.08.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Proponuję zastosowanie podsypki z keramzytu (drobne ziarno), a na to płyty OSB. Jest to najlżejszy sposób wyrównania posadzki, stosowany nawet na starych stropach drewnianych. PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian Przybylski 30.09.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Ja sobie wyrównywałem mieszanką betonu i granulków styropianowych. Trochę ciężko ukręcić to ładnie w betoniarce, ale jak się dobierze ilość plastyfikatora to idzie ok. Jednak keramzyt chyba lżejszy ale droższy, chociaż nigdy z nim nie pracowałem, więc nie wiem jak się to układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts