Maverick23 13.08.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam, Mam pytanie, jakim preparatem najlepiej zabezpieczyć podłogę (wylewkę) przed wilgocią w piwnicy? Na dniach kładę podłogę z tworzywa sztucznego na klej i chciałem jeszcze przed położeniem takiej podłogi zabezpieczyć taką wylewkę. Pozdrawiam, Maverick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.08.2016 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Przy takiej ilości danych na temat można sugerować modlitwę i pokropek wodą święconą. Jakie tam są warstwy tej podłogi? W jakim gruncie stoi dom? (piach czy glina?)Nowe to czy ma ze sto lat?Jest hydroizolacja? Jaka? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maverick23 14.08.2016 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Przy takiej ilości danych na temat można sugerować modlitwę i pokropek wodą święconą. Jakie tam są warstwy tej podłogi? W jakim gruncie stoi dom? (piach czy glina?) Nowe to czy ma ze sto lat? Jest hydroizolacja? Jaka? Adam M. Jest piach, do tego duża ilość keramzytu, folia i na to wylewka. Dom ma około 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.08.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Gdzie ten piach a gdzie keramzyt?Ta folia cała jest czy sito?Jaki jest poziom wody gruntowej?Badane geotechniczne było? Bo jak wody nisko, dom w piachu siedzi, folia cała to wody napierającej nie ma a hydroizolacja już jest.Dosuszyć tę wylewkę i kłaść pokrycie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maverick23 15.08.2016 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Dom nie był budowany teraz tylko 20 lat temu, więc proszę mnie nie pytać o takie szczegóły gdzie piach, a gdzie keramzyt.Napewno folia była cała, nie sito.Poziom wody gruntowej średni, po "działalności" elektrociepłowni Kawęczyn.Nie było badań. Po prostu jest wiele środków, które zapobiegają wilgoci tylko nie mam zorientowania, który byłby odpowiedni w tej sytuacji.Dla dodatkowego zabezpieczenia wolałbym taki środek użyć, bo podłoga jest relatywnie droga i nie chciałbym mieć niemiłych niespodzianek w przyszłości.Teraz wylewka jest suchutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.08.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 "Dom nie był budowany teraz tylko 20 lat temu, więc proszę mnie nie pytać o takie szczegóły gdzie piach, a gdzie keramzyt."ok.Nie pytam i ... nie wiemy!"Napewno folia była cała, nie sito.Poziom wody gruntowej średni, po "działalności" elektrociepłowni Kawęczyn.Nie było badań."Wiec nie wiemy..."Po prostu jest wiele środków, które zapobiegają wilgoci tylko nie mam zorientowania, który byłby odpowiedni w tej sytuacji.Dla dodatkowego zabezpieczenia wolałbym taki środek użyć, bo podłoga jest relatywnie droga i nie chciałbym mieć niemiłych niespodzianek w przyszłości."No jest wiele środków..."Teraz wylewka jest suchutka. "UWIERZYĆ że jest to jej stan NORMALNY.Położyć pokrycie.Wzmocnić WIARĘ modlitwą i pokropkiem, także ofiarą...Pomoże albo i nie... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maverick23 16.08.2016 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Wzmocnić WIARĘ modlitwą i pokropkiem, także ofiarą... Pomoże albo i nie... Czy ja pomyliłem fora, bo mam wrażenie że jest to forum religijne, nie budowlane. [No jest wiele środków... Ponawiam pytanie jakie są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.08.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Przy takich danych można tylko gdybać.Zbyt wiele nie wiadomo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maverick23 16.08.2016 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 To proszę podać 2-3 produkty, które w sytuacji zabezpieczenia przed wilgocią się najczęściej stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.08.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 NIE DA SIĘ!Inne są metody do wody napierającej a inne dla ochrony przed wilgocią z gruntu.Podobno jest tam jakaś folia... Czyli jest hydroizolacja.Ciekawe - w jakim stanie...Odkucia dla sprawdzenia zrobić? Wezwać firmę, sprawdzi co trzeba i coś podpowie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts