Dale65 13.08.2016 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Sąsiad ma do mnie wielkie pretensje, że grodzę swoją działkę dokładnie w jej granicach. Twierdzi, że skoro on nie zgadza się na płot, to mam go cofnąć metr wgłąb swojej działki. Nie przekonuje mnie to, bo nie poparł tego żadnym konkretnym przepisem prawa, bo prostu "on tak uważa" i nie pogadasz. Twierdzi że to co robię jest nielegalne i jeśli się nie ugnę to rozbierze mój płot. Proszę jakiegoś dobrego człowieka by odpowiedział mi czy naprawdę muszę cofać się metr wgłąb działki od strony sąsiada? Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.08.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Nie musisz, jak się nie możecie dogadać i zrobić w granicy to cofnij się o 5-10 cm żeby całość płotu była po Twojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 14.08.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Wystarczy cofnac sie tyle żeby zadna czesc twojego płotu nie wchodziła na jego cześć. wystarczy choćby centymetr od jego działki, tylko nikt ci tego tak dokładnie nie wyliczy bo geodeci zwykle wytyczają granice z dokłądnością do 10cm i to na obecne czasy. Jak macie granice w wytyczoną X lat temu to dokładność może być dużo gorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts