ddugi 14.08.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Witam; Mam pytanie jaką membranę(folię wysokoparoprzepuszczalną) położyć pod blachę?Wątpliwości mam co do temperatury.Tyvek, Dorken wszystkie max 100st. A jak gdzieś wyczytałem powinno być chociaż do 120st.(podobno są takie nawet do 150).Fakro EUROTOP 215 MAX ma 120st...Jak Wy to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 14.08.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) IVT AQUA-CONTROL XL LUB IVT AQUA-CONTROL XXL lub AQUA-CONTROL 3 XLDo tanich nie nalezyTak trwała,ze na nie deskowanym dachu mozna po niej na dupie zjerzdzacOd -40 do + 120Mozna pod nia ukladać od razu ocieplenie,bez przerwy wentylacyjnejZalecana do blach profilowanych Mam taką pod dachowką 3 XL Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 16.08.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Wyżej wymienione membrany nie są dobrej jakości, tak jak już wspominałem w innym temacie membrany zaczynają się powyżej 10zł. Teraz zaoszczędzisz a później będziesz żałował. Jak już kłaść to coś z Dorken bądź Corotop. Chętnie bym zobaczył filmik jak zjeżdżasz po niej na dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 16.08.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Wyżej wymienione membrany nie są dobrej jakości, tak jak już wspominałem w innym temacie membrany zaczynają się powyżej 10zł. Teraz zaoszczędzisz a później będziesz żałował. Jak już kłaść to coś z Dorken bądź Corotop. Chętnie bym zobaczył filmik jak zjeżdżasz po niej na dupie. Smiech na sali Jedna z najdrozszych na rynku membran IVT jest dla ciebie tania Nawet najtansza w PSB Mrowka kosztuje chyba 12 zl m2 Brak ci pojecia Ps. Czy ty prowadzisz sklep z materialami do pokryc dachowych Bo po twoich wypowiedziach wnioskuje, ze tak i wciskasz ludzia najdrozszy chlam jaki istnieje na rynku Klient placi za nazwe, a nie za jakosc Ciekawi mnie ile placa ci za reklame na forach 50 gr/post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 16.08.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Wejdź w link i zobacz ile kosztuje twoja membrana http://www.akcesoriadachowe24.pl/pl/p/Membrana-Dachowa-Aqua-Control-3XL-225gm2-75m2/346 . Wychodzę z założenia że jeżeli ma być dobrze zrobione to z dobrych materiałów a jeśli najtańsza IVT kosztuje 12zł to dziwne bo to co Ty posiadasz kosztuje połowę tego... Te membrany są 100 lat za murzynami jak to piszesz w porównaniu do tych na filcu i łączonych na złączach taśmą firmy Dorken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddugi 21.08.2016 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzięki za infoWiem, że przeważnie za jakością idzie cena ale wolałbym by nie była ona jedynym wyznacznikiem.Nie wiem czy jest sens wydawać 20zł/m2 folii...? Editno to mam w sumie niewielki wybór:Membrana Dachowa Aqua Control 3XL ESB 7,2zł/m2FOLIA EUROTOP S265 MaxS 10,3zł/m2 i tu cenowo odjechana...Membrana Corotop Termo 20,7zł/m2 Ciężko znaleźć jakieś opinie o Aqua lub Fakro... Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez ddugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts