Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z docieplenie balkonu, źłe wykonanie

Zyga66

Recommended Posts

Witam,

piszę z uwagi, że mam problem z dociepleniem balkonu.

Mianowicie między płytą balkonową a dolną częścią drzwi balkonowych (do miejsca, gdzie są dziury odprowadzające wodę)

jest odległość 8 cm. W tych 8 cm mam zmieścić izolacje, płytki i spadek 1cm.

Może ktoś z forumowiczów ma pomysł jak to ocieplić, żeby spełniało swoje zadanie. Rysunek w załączniku.

Niestety jest to jedna z fuszerek jakie firma budowlana wykonała w moim domu i nie mam pomysłu

jak to teraz ogarnąć.

Proszę o odpowiedzi.Pozdrawiam

balkon.jpg

Nie bardzo rozumiem w czym tkwi Twój problem? Chodzi o to, że zostawili wg Ciebie za mało miejsca na wykończenie balkonu (tylko 8cm)?

Piszesz o tym, że 8cm jest do otworów odwadniających w oknie - a nie jest przypadkiem tak, że wykończenie balkonu i wszelkie izolacje powinny wejść pod dolny profil okna (tak jak parapet)

Tu masz link, gdzie znajdziesz co i jak (wypowiedzi użytkownika dozorc)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?217977-Ocieplenie-balkonu-warstwy-i-hydroizolacja-pilne-pytanie&highlight=ocieplenie+balkonu

A tu jest przykład działania opcji szukaj:

http://forum.muratordom.pl/search.php?searchid=17038632

Temat wałkowany 100 razy.... Też walczyłem niedawno z tym i zrobiłem tak jak w tych wątkach opisywali inni. Zrobiłem tylko drobną modyfikację - zamiast obróbki blacharskiej dałem płytki z kapinosem

Edytowane przez domino34