Ermua 15.08.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam Listwa 3 x 5 do przykręcenia listwy J do podbitki No ale mam jakieś zaćmienie i nie wiem jak przykręcić tą listwę do pustaka. Kołki szybki montaż do pustaka to słaby pomysł. No ale ja też nie mam pomysłu czy ten kołek ma być w ścianie i łacie czy tylko w ścianie, no i na czym on ma się oprzeć? Na czole tej listwy czy wejść w nią ( jak tak to na czym ma się oprzeć ? ). Czy trzeba jakoś wyfrezować listwę żeby łeb wkręta tam się opart? Nie wiem czy jasno przedstawiam sytuację ale proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 15.08.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 A ocieplenie jest ? Ja moje listwy przykręcałem na kołki ramowe, przez ocieplenie. Kołki długości 25cm lub 30cm (już nie pamiętam). W listwach nawiercałem otwór tak aby wszedł cały kołek, przykładałem listwę do ściany i nawiercałem otwory przez ocieplenie w murze. Potem wbijałem kołek tak aby licował się z listwą i przykręcałem wkręt. Łeb wkręta może moim zdaniem wystawać, przecież i tak zasłoni to podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 15.08.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Mozesz do krokwi przy scianie przykrecić wieszaki z kontrlat o odpowiedniej dlugosci by zachowac poziom kontrlaty do ktorej bedziesz montowal podbitkeDo wieszakow krecisz od spodu kontlate do ktorej bedziesz przykrecal podbitkeW ten sposob robisz sobie stelaz i nie musisz nic krecic do scianyDrugi koniec podbitki bedziesz przykrecał pod obróbką( pas podrynnowy) do deski czolowej lub przykreconej do niej kontrlaty Wszystko zalezy jak bedzie ci wygodnie i jaki poziom sobie ustaliszNa kontrlatach zawsze jest lepiej wyregulowac wkretami do drewna przykrecajac kontrlate na max lub nie dokrecajac wkreta do koncaPoziom uzyszkasz najlepiej sznurkiem rozciagnietym od pierwszej do ostactniej krokwiWzgledem sznurka przykrecisz wieszaki,a do nich kontlate od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.08.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Racja, natomiast na ścianie szczytowej niestety trzeba do muru, bo nie ma jak zrobić sobie wieszaka z krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 16.08.2016 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Mam ścianę trojwarstwowa. Ocieplenie więc nie jest pod tynkiem. Mogę sobie wiercic. Wieszaki to nie wiem skąd bym wziąl takie długie. Pomysł z pierwszej odpowiedzi rozumiem. A może kleic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 16.08.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Powiedz mi jakie muszą być wielkie u ciebie deski okapowe, skoro potrzebujesz tak długich wieszaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.08.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Wieszaki to nie wiem skąd bym wziąl takie długie "wieszaki" to taka trochę przenośnia, zbierasz odpadki kantówek - kontrłat - zazwyczaj pełno ich po budowie. Kleić raczej bym się bał, u mnie jak wieje to cała podbitka prawie faluje - boję się że klej tego nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 16.08.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Wyraznie napisalem wieszaki z kontrłat w swojej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 16.08.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Bardziej łopatologicznie się nie dalo juz wyjaśnić z mojej strony :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts