Oldshool 16.08.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Witam, Wylewka z mixokreta. Wszędzie rurki do ogrzewania podłogowego. Fachowcy zapomnieli zrobić dylatacji w drzwiach od łazienki i jednego pokoju a między dwoma słupami pękła również po łuku bo też im się zapomniało. Tak czy siak nie zastosowałem gotowych dylatacji (przeczytałem o tym po fakcie ) tylko po wysłaniu nacieki je kielnią a wylewka sama w nich pękła. Dylatacja obwodowa z pianki zrobiona. Czytałem że takie dylatacji należało by poszerzyć i wypełnić sznurem i masą dylatacyjną. Jak szeroko? Przez całą grubość jastrychu się nie da bo są rurki od podłogówki. Jak poszerzyć bdylatację między słupami gdzie podłoga sama się zdykatowała po łuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldshool 17.08.2016 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 To jak pomoże ktoś? Bo nie wiem czy mogę odpalić podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 19.08.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 to jak pomoże ktoś? Bo nie wiem czy mogę odpalić podłogówkę? jeżeli wylewka jest cementowa i ma miesiąc to możesz rozpocząć wygrzewanie zgodnie z zaleceniami pieca lub pompy wodnej. Przy anhydrytowej z miksokreta po 10 dniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldshool 22.08.2016 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedź ale głównie chodzi mibobte dylatacje. Poszerzać je? Robić w miejscach gdzie powinny być a ich nie ma ? Co z dylatacja między słupem a ścianą gdzie nie było dylatacji i zrobiła się sama po łuku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 22.08.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 A wygrzewałeś już posadzki? To jest następny krok. Dopiero później można zastanawiać się czy nacinać czy wypełniać. Zakładam, że są to rysy szerokości 2-3mm więc tam sznura nie dasz tylko samą masę do dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.08.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedź ale głównie chodzi mibobte dylatacje. Poszerzać je? Robić w miejscach gdzie powinny być a ich nie ma ? Co z dylatacja między słupem a ścianą gdzie nie było dylatacji i zrobiła się sama po łuku ? Ty swoje a ja dalej uparcie piszę: Jezeli wylewka ma miesiąc, należy ją wygrzać zgodnie z programem producenta pompy lub pieca. Po wyrgrzamiu sprawdzić jak popkana jest wylewka i czy nadaje się jeszcze do czegokolwiek. Możesz również reklamować wykonawstwo wylewki. Takich objawów nie powinno być. Zła receptura i lub brak wskazówek dotyczących pielęgnacji wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 31.08.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Problem z wylewką może się objawić po położeniu podłogi, dlatego doradzałbym ostrożne działania, by zagwarantować to, by podłoga była dobrze zamontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 11.09.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 i jak temat załatwiony??? zaproś kogoś kto zna się w temacie na budowe pomoże ocenić dokładnie co i jak poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts