Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Wylewka z mixokreta. Wszędzie rurki do ogrzewania podłogowego. Fachowcy zapomnieli zrobić dylatacji w drzwiach od łazienki i jednego pokoju a między dwoma słupami pękła również po łuku bo też im się zapomniało. Tak czy siak nie zastosowałem gotowych dylatacji (przeczytałem o tym po fakcie ) tylko po wysłaniu nacieki je kielnią a wylewka sama w nich pękła. Dylatacja obwodowa z pianki zrobiona. Czytałem że takie dylatacji należało by poszerzyć i wypełnić sznurem i masą dylatacyjną. Jak szeroko? Przez całą grubość jastrychu się nie da bo są rurki od podłogówki. Jak poszerzyć bdylatację między słupami gdzie podłoga sama się zdykatowała po łuku?

Dzięki za odpowiedź ale głównie chodzi mibobte dylatacje. Poszerzać je? Robić w miejscach gdzie powinny być a ich nie ma ? Co z dylatacja między słupem a ścianą gdzie nie było dylatacji i zrobiła się sama po łuku ?

Ty swoje a ja dalej uparcie piszę: Jezeli wylewka ma miesiąc, należy ją wygrzać zgodnie z programem producenta pompy lub pieca. Po wyrgrzamiu sprawdzić jak popkana jest wylewka i czy nadaje się jeszcze do czegokolwiek.

Możesz również reklamować wykonawstwo wylewki. Takich objawów nie powinno być. Zła receptura i lub brak wskazówek dotyczących pielęgnacji wylewki.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...