VEndriuV 16.08.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie. A więc mieszkam w kamienicy - jest rodzinna wiec mogę robić każda możliwa modyfikację. Posiadamy podłączenie gazu. Mieszkam na parterze gdzie są dwa pokoje po 25 m i mały przedpokój z łazienką. Cała kamienica ogrzewana jest z pieca Ekogroszek.W czym problem - w tym że na parterze jest chłodno, mimo, że jest piwnica pode mną i w całości są tylko dwie ściany zewnętrzne - te z oknami (nowe plastiki). Wysokości pokoi ok 2,7 m. Ja mam dośc duże problemy z gardłem - także lekarze walczą, lecz nie potrafią pomóc już od kilku lat. Na tyle uciążliwe, że przy każdym chłodniejszym dniu - a raczej spaniu w chłodnym pokoju kończy porannym bólem gardła i tak ciągle zapalenie gardła. Że sezon grzewczy zaczyna się dość późno u mnie i kończy dośc szybko prosiłbym o pomoc jak mogę ogrzać samą sypialnie głównie na noc ? Chodzi mi o możliwość ustawienia odpowiedniej temperatury w pokoju, aby piec sam się mógł dostosować do ustawionej temperatury i głównie na noc.Czy jest sens ustawiać piec gazowy na jeden pokój i podłączyć go do kaloryfera, który jest z centralnego ogrzewania ? Prosiłbym o pomoc i ew. koszty montażu . Teraz przed spaniem używam farelki - efekt marny wiadomo, dużo prądu bierze, a na krótko starcza ciepło. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez VEndriuV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.08.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ile to jest " dużo prądu" dla ciebie ...?Ja zainstalowałbym normalny elektryczny grzejnik panelowy z termostatem np takihttp://allegro.pl/grzejnik-elektryczny-atlantic-f17-z-termost-1000w-i6393468158.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VEndriuV 16.08.2016 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Dzięki za rade co do zuzycia prądu nigdy nie liczyłem ile wychodzi falerka tym co podałeś wychodzi ok 140 zł na miesiąc przy 8 h użytkowania dziennie. Tylko liczyłem 60 gr 1 kwh, a muszę sprawdzić ile u mnie jest Tauron Katowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.08.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Dzięki za rade co do zuzycia prądu nigdy nie liczyłem ile wychodzi falerka tym co podałeś wychodzi ok 140 zł na miesiąc przy 8 h użytkowania dziennie. Tylko liczyłem 60 gr 1 kwh, a muszę sprawdzić ile u mnie jest Tauron Katowice Przecież tym grzejnikiem będziesz tylko uzupełniał niedobór,a główne ogrzewanie masz z ekogrocha ... Ja mam całą chałupę ogrzewaną prądem i kuchnia która ma 25 m2 zużywa ok 1600kWh na cały sezon grzewczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VEndriuV 18.08.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 a nie taniej wychodzi w eksploatacji np. piec gazowy podłaczony pod kaloryfer z centralnego ogrzewania ? Wtedy ogrzewałbym pokój + łazienkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts