jakub.d 16.08.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 WitamChciałem poradzić się szanownego grona forumowiczów na temat projektu https://www.archipelag.pl/projekty-domow/glen-iv-g1Niestety mam działkę o szerokości 21 metrów i długości 48 metrów z wjazdem od południa i ten projekt oczywiście nie idealny ale by nam z małżonką pasował.W związku z tym mam kilka pytań:-W projekcie ściany działowe i sufity wykonane są z G-K.Na ile jest to rozwiązanie praktyczne?-Czy jeżeli będziemy chcieli odbicie lustrzane aby taras nie był usytuowany od północnego-zachodu to czy w salonie nie będzie ciemno?Pewnie jeszcze kilka pytań mi się nasunie,ale póki co to tyle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imp88 18.08.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Witam Coś mało chętnych na podzielenia się uwagami (mam podobny kłopot ) -W projekcie ściany działowe i sufity wykonane są z G-K.Na ile jest to rozwiązanie praktyczne? Co do sufitów: raczej dzisiejszy standard, więc nie powinno być problemów. Mogą się pojawiać pęknięcia/rysy, szczególnie na łączeniach. Ściany: nigdy bym się nie zdecydował na ścianki z g-k - niewiele tłumią hałas. -Czy jeżeli będziemy chcieli odbicie lustrzane aby taras nie był usytuowany od północnego-zachodu to czy w salonie nie będzie ciemno? Powinno być OK. Co do projektu: Łazienka z prysznicem i kiblem zaraz przy salonie ze ściankami z g-k to nieporozumienie, chyba że chcesz słuchać jak ktoś się załatwia . Zwróć uwagę na wymiary pokoi a nie tylko na metraż, wg mnie minimalne w miarę rozsądne wymiary pokoju to 3,5m. W sypialni ( jeśli tak będzie łóżko usytuowane to tracisz miejsce - od drzwi nic nie postawisz, na ścianie od drzwi na taras masz niewiele miejsca, a od strony kotłowni też nic nie dasz bo musi być przejście. Przy opcji - 3 pokoje jest naprawdę duży wybór projektów i można znaleźć ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.d 18.08.2016 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Jest wersja tego projektu ze ścianami działowymi tradycyjnymi i na taką chyba się skuszę Co do pokoików 9 i 10 zlokwidowałbym okna balkonowe na rzecz większych okien lub dodał narożne,pokoje będą bardziej ustawne,a w pokoju nr 8 nie wstawiać wiele oprócz łóżka licząc że garderoba w przedpokoju wiele pomieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 19.08.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Jakub, jest wiele fajnych parterowych domów, szukaj innego. Domy z wejściem od południa powinny mieć salon od frontu, a jak nie pasuje taki układ to na pewno kuchnia nie powinna być od południa. WC kiepsko usytuowane jak pisał IMP, pokojach brak miejsca na szafy (ubrania dzieci w garderobie na przedpokoju?) , wiatrołap niewielki i nie zmieści się żadna szafa. Jak przyjdą do Ciebie goście to 4 osoby się tam nie zmieszczą, trzeba będzie w butach ich wpuścić aż do przedpokoju.Ciąg komunikacyjny też kiepsko, bo chcą iść na taras trzeba będzie przechodzić przed TV. Sypialnia nieustawna, najlepiej przenieść okno na drugą stronę ściany a na ścianie na przeciw łóżka duża szafa z TV w szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.d 20.08.2016 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Kurcze przejrzałem już setki projektów i ten oczywiście nie bez wad ale najbardziej nam przypasował,żona nie chce salonu a co za tym idzie tarasu na którym będziemy spędzać wolny czas od ulicy,z kolei kuchnia usytuowana z innej strony skutkowała by przechodzenie z zakupami przez cały dom:( mam mętlik w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 20.08.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 No wiem, wjazd od południa niesie za sobą pewne niedogodności. Poszukaj jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts