szymko200 16.08.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) witam jestem zainteresowany zakupem działki jak za załączonym zdjęciu: Działka obecnie jest ogrodzona ma przyłącze wodne i elektryczne oraz szambo. Na działce znajduje się przyczepa kempingowa zadaszona wiatą oraz aneks sanitarny ( niewielki wolnostojący przybytek z kabiną prysznicową umywalką i sedesem ) Od frontu działki ( szerokość 10,3 m ) jest brama którą, można wjechać na działkę bezpośrednio z drogi gminnej Działka z jednej strony sąsiaduje z działką zabudowana domkiem typu szałas a z drugiej strony wzdłuż całej działki przebiega gruntowa droga do pozostałych działek . Ww droga dojazdowa została sztucznie wydzielona z kilku działek w celu umożliwienia dojazdu do pozostałych głębiej umiejscowionych posiadłości . wg. informacji z urzędu gminy teren, na którym jest działka obecnie nie ma zatwierdzonego planu zagospodarowania. Do końca 2016 ma być zatwierdzony plan wg. którego obszar ma być przeznaczony na zabudowę mieszkaniową . Sentyment do miejsca i rekreacyjne możliwości wykorzystania działki ze względu na pobliski las i zalew, pchają mnie po ewentualnym zakupie działki do budowy -kupna gotowego domku drewnianego całoroczny o powierzchni pozwalającej na budowę bez pozwolenia na tz. zgłoszenie . Domek w założeniu powinien być maksymalnej dopuszczalnej powierzchni,która to w odległej przyszłości- za 20 lat pozwoliła by na komfortowe zamieszkanie w nim w trybie całorocznym. działka jest bardzo wąska i w tym upatruje ewentualne problemy z legalnym umiejscowieniem domku bądź budynku gospodarczego ; ) interesuje mnie kwestia minimalnego oddalenia zabudowy od granic działki ( szczególnie od drogi dojazdowej tej wzdłuż granicy ) interesują mnie również wszystkie inne sugestie jakie wam przychodzą do głowy wszystkie + i - oraz ewentualne problemy . przykładowy domek jaki mnie interesuje to : http://olx.pl/oferta/promocja-domek-letniskowy-caloroczny-70m2-w-cenie-35m2-CID3-IDfjPbr.html#7a5b1e5522;promoted w wersji ze ścianami o grubości 240mm i ewentualnie zmienione pole podstawy na np. 4/8 m i zmiana umiejscowienia okien. wszelkie sugestie mile widziane Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez szymko200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 17.08.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Mój sąsiad ma działkę 10x30 metrów - postawił na tym indywidualnie zaprojektowany domek piętrowy 6x20 metrów. Więc się da. Na parterze ma pokój 5,5 metra x 5 metrów, salon 5,5 na 20, ubikacje i schody na góre - na górze łazienka i 2 pokoje po 22 metry. Do tego w piwnicy garaż 5,5metra na 20 i kotłownieAle:W najbliższej okolicy 1km brak wolnych działekCena wtedy za działkę oddalona 1km stąd wahała się ok 150 - 300zł za metr2 Jak u Ciebie ceny są normalne to nie pchał bym się w taki coś - jak dla mnie w pokojach jest ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymko200 17.08.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 generalnie sentyment do miejscowości robi swoje no i te media dostępne na działce które teoretycznie powinny uprościć i przyspieszyć proces zagospodarowania. jaki domek i jak go usytuować najkorzystniej i zgodnie z przepisami na tej działce tak aby jego powierzchnia była największa i nie wymagała pozwolenia na budowę . z tego co czytałem to najlepiej zbudować tz,. budynek gospodarczy w podstawie można wtedy mieć max 35m2. Można chyba dodatkowo zagospodarować poddasze. Czy to ma jakiś sens ??jak usytuować taki domek chodzi o odległości od granic itp.no i jak zabudować działkę legalnie na zgłoszenie? = Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts