Mr.Riddle 16.08.2016 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Witam to mój pierwszy post. Tak wiec z gory dziekuje za poswiecony czas osoba ktore odpowiedza i doradza. Na rynku jet wiele preparatów do iniekcji scian o różnej cenie , wydajnościach itd. Ktory jest obecnie dobry ? Najlepszy ? Z zasiegnietych opinie wiem ze obecnie nie nalezy kupowac IZOMURU poniewaz jest slaby w porownaniu do innych. Kiedys byl dobry teraz juz nie. Taka opinie otrzymalem. Podobnie jesli chodzi o preparat CERESITU, to ponoc bardzo podobne do izomuru i tez ponoc nie nalezy brac go pod uwage. Ostatnio natrafilem na Suchy Dom Professional jednak jego cena za 5l to az 400 zl. No i oczywiscie nic nie wiem na temat tego srodka, polecil mi go jeden znajomy , ale wiadomo ze sa gusta i gusciki, dlatego postanowilem tutaj napisac aby specjaliscie i fachowcyz tego forum mogli mi w jakis sposob doradzic. Nie szukam najtanszego, tylko dobrego, nie chce po prostu aby sie za jakis czas okazalo ze moglem kupic zupelnie inny srodek ktory jest troche drozszy a kilkukrotnie lepszy. Przegladalem to forum ale wiadomosci odnosnie iniekcji i srodkow sa dosyc stare bo z okolo 2012/13 a w tym czasie na pewno wiele sie zmienilo. Zależy mi jednak na doświadczeniach osób ,które coś takiego robiły. Ile kosztował was preparat, jaka wydajność ,oczywiście jaki efekt jakieś porady dotyczące danego preparatu wynikające z waszego doświadczenia a nieujęte w instrukcjach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dilemmor 23.08.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam. To też mój pierwszy post. Właśnie szukałem coś na ten temat. Ja prawdopodobnie będę kupował środek Sika Mur Injecto Cream. Link: http://remont.biz.pl/sklep/osuszanie-murow/15725-sikamur-injectocream-100-krem-iniekcyjny.html?gclid=CJSu0orquM4CFcoLcwodVqoDMg#sns_tab_productsPolecono mi i taki mam zamiar. Możesz opisać jakie są u Ciebie objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaldz 30.11.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Witam. Remontuje poniemiecki dom. Izolacji poziomej brak. Zastanawiam sie nad zastosowaniem sikamuru... Ale mam dylemat - sciany sa suche. Nie wiem czy w suchej ścianie przepona sie utworzy...Z gory dzięki za opinie .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nervil18 02.12.2018 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Z tego co wiem to większość tego typu środków reaguje z wilgocią czyli pod wpływem styczności z nią zachodzi reakcja i powstaje przepona pozioma która blokuje podciąganie kapilarne. Więc wniosek jest taki że jeżeli nie ma wilgoci w ścianie to taki środek nie zadziała. Są środki które działają nawet jeżeli wilgoci na razie w ścianie nie ma a chcemy się przed nią na przyszłość zabezpieczyć by później nie powtarzać remontu w domu.Trzeba zaznaczyć że środki iniekcyjne są dosyć drogie i bez odpowiedniej wiedzy i doświadczenia można tylko zmarnować materiał. Czasem lepiej takie rzeczy zlecić firmie z doświadczeniem. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Nervil18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaldz 02.12.2018 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Witam.Dzięki za odpowiedź.Mógłby Pan podpowiedzieć jakie środki działają nawet w suchej ścianie?Co do firm z doświadczeniem - od dwudziestu lat jestem wykonawcą instalacji elektrycznych - widząc profesjonalizm niektórych firm trudno wierzyć w jakiekolwiek doświadczenie i profesjonalizm....Iniekcja kremem jest dosyć prosta w aplikacji miałem tylko w.w. dylemat Jeżeli byłby środek do suchej ściany w formie kremu - sadzę że sobie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nervil18 03.12.2018 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Pierwszy środek to Oxal HSL firmy MC-Bauchemie a kolejny to AQUAFIN-IB2 firmy Schomburg. Niestety aplikuje się je poprzez iniekcje niskociśnieniowa , czyli wymagana jest pompa do wtłaczania preparatu w ściany i pakiery które montuje się w murze. Niestety osobiście nie znam preparatów w postaci kremu które miałyby podobne właściwości . Oczywiście nie twierdzę że takich nie mam po prostu ja takich nie znam.Jeżeli byś się zdecydował na wyżej wymienione preparaty to mogę polecić pewną firmę z dużym doświadczeniem która jest z Sulecina. Firma posiada dużo pozytywnych opinii oraz własną stronę na której można obejrzeć realizację. Jeżeli chodzi o działanie wyżej wymienionych preparatów to są to koncentraty które rozrabia się z wodą czyli automatycznie dostarcza się im wilgoć w postaci tej wody. Po wtłoczeniu w ścianę mieszanka ta po kilkunastu godzinach zaczyna się ścinać tworząc przeponę. Jezeli chodzi o Krem który zaaplikujesz w sucha ścianę to on poprostu nie zadziała bo nie będzie miał do tego warunków (wilgoć) i poprostu będzie sobie leżał w tej scianie i powoli tracił swoje właściwości aż zupełnie wyschnie.Kremy są proste w aplikacji bo można taka czynność wykonać samemu . Niestety kremy na rynku są od niedawna i w sumie nie wiadomo jak długo wytrzyma blokada wytworzona za ich pomocą , prawdopodobnie bardzo długo ale dowodów na to nie ma.Preparaty takie jak OXAL HSL to preparaty które są następca praparatow wykorzystywanych już od wielu lat i mają one potwierdzenie w praktyce że chronią budynki już od wielu lat. Po prostu są co jakiś czas udoskonalone i nazywane inaczej. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Nervil18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edelweiss 08.03.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Ja zastosowałem środek chemiczny : . Troche się napracowałem przy zastosowaniu ale zadziałało. Ściany suche, aż miło. Koszty nie licząc własnej pracy niskie. Edytowane 9 Marca 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts