tomasz8686 17.08.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam mieszkam w domu szeregowym o powierzchni około 230m2 dom ocieplony instalacja w cienkich rurach (plastik) kaloryfery 5 letnie i chce założyć piec z podajnikiem Galmet obrotowa retora płaszcz wodny z podajnikiem i pytanie mam taki jaki piec dobrać jedni mówią 25KW inni 30KW na co zwrócić szczególna uwagę przed wyborem pieca czy lepiej kupić większy żeby miał zapas mocy czy jak proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.08.2016 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Proponuję podstawić dane domu do kalkulatora pod linkiem i wkleić tu adres strony z wynikiem http://www.cieplowlasciwie.pl/start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 18.08.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Witam mieszkam w domu szeregowym o powierzchni około 230m2 dom ocieplony instalacja w cienkich rurach (plastik) kaloryfery 5 letnie i chce założyć piec z podajnikiem Galmet obrotowa retora płaszcz wodny z podajnikiem i pytanie mam taki jaki piec dobrać jedni mówią 25KW inni 30KW na co zwrócić szczególna uwagę przed wyborem pieca czy lepiej kupić większy żeby miał zapas mocy czy jak proszę o pomoc Nie radziłbym bez potrzeby przewymiarowywać pieca... Zrób dokładne obliczenia, albo poproś o opinię audytora. To po pierwsze. Po drugie - czy jesteś przekonany do kotłów stałopalnych? Skoro robisz remont to może warto coś wygodniejszego? może bardziej eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz8686 18.08.2016 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 wyszło mi tyle tylko nie wiem czemu podałem ze dom ma 230mk a tam podaja ze 180 nie wiem dlaczego tutaj jest link http://cieplowlasciwie.pl/wynik/1jmd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz8686 18.08.2016 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 piec mam na wegiel i drewno a chce zmienic na ekogroszek z podajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 18.08.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 piec mam na wegiel i drewno a chce zmienic na ekogroszek z podajnikiem Czyli już jakiś postęp jest, okazało się, że prawie dwukrotnie przewymiarowałbyś kocioł. Mimo wszystko polecałbym konsultacje z audytorem lub projektantem systemów, bo taki kalkulator przyjmie wszystkie dane, które mu podasz. Rozumiem, że jesteś przekonany do palenia węglem i nie rozważasz w ogóle niczego w zamian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz8686 18.08.2016 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 a czym innym moge jeszcze ogrzewac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.08.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Witam mieszkam w domu szeregowym o powierzchni około 230m2 dom ocieplony instalacja w cienkich rurach (plastik) kaloryfery 5 letnie i chce założyć piec z podajnikiem Galmet obrotowa retora płaszcz wodny z podajnikiem i pytanie mam taki jaki piec dobrać jedni mówią 25KW inni 30KW na co zwrócić szczególna uwagę przed wyborem pieca czy lepiej kupić większy żeby miał zapas mocy czy jak proszę o pomoc Do podobnego metrażu mam kocioł gazowy kondensacyjny o mocy 12 kw. Całość podłogówka. Lecz nie wszyscy mają dostęp do gazu ziemnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz8686 18.08.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 nie nie gaz nie w gre wchodzi tylko piec z podajnikiem na ekogroszek i pytanie jest tylko jedno na 230m2 dom jaki kocioł 17KW 25KW czy 30KW??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.08.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Porządny 12 kW, który w razie potrzeby może dać spokojnie 15 kW a nawet więcej np. Skam-P Premium 12 kW, RBR Ekouniwersal 12 kW, Eko Retort Premium 15 kW wystarczy, jak chcesz mieć większy zapas to maksymalnie 17 kW. Na pewno nie brałbym większego, chyba, że te 25 kW ma tylko na papierze a w rzeczywistości mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz8686 18.08.2016 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 piecyk jaki chce wybrac to Galmet KWPD m25 obrotowa retora ruszt wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.08.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jak już gdzieś odpisałem ten model ma kiepski palnik, ruszt wodny, sporo wymagań do spełnienia, żeby była ważna gwarancja. Serwisowałem już takie kotły i można kupić coś znacznie lepszego za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts