Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Po montażu mebli w gabinecie okazało się, że ściany mam krzywe jak byk szczał :) Stąd blat w części z umywalką nie dochodzi ładnie do ściany i powstały dylatacje. Boję się, że z czasem woda i płyny, które niestety nieubłaganie rozchlapują się podczas korzystania ze zlewu czy dozowników, spowoduje wypaczanie się blatu (płyta MDF z okleiną). Zdjęcie wyjaśnia wszystko.

WP_20160817_001.jpgWP_20160817_003.jpg

Wiem że są listwy przyblatowe do zabezpieczania takich dylatacji. Jednak te szeroko dostępne w sklepach są po prostu brzydkie i trochę nie bardzo pasują mi do wystroju ogólnego pomieszczenia i zamówionych mebli.

Zależałoby mi na listwach jakiś eleganckich (dizajnerskich :), może nawet stalowych (jak zlew który mam zamontowany), możliwie najmniejszych (chodzi o estetykę), w przekroju w kształcie litery L lub prostokąta, bez jakiś udziwnień i ozdobników - proste kształty i powierzchnie.

Czy polecilibyście mi coś, czego szukam? Może spotkaliście lub wykorzystywaliście w swoich aranżacjach jakieś fajne listwy? Wszelkie namiary na firmy lub przykładowe zdjęcia są mile widziane przeze mnie.

https://forum.murator.pl/topic/213340-listwa-przyblatowaprzy%C5%9Bcienna-pomoc/

A może zamiast listw, spróbuj wykończyć to ładnie sylikonem dookoła, może to grubiański sposób, ale jak uda Ci się ostrożnie i dokładnie położyć sylikon to i bez listw efekt powinien być wizualnie zadowalający.
https://forum.murator.pl/topic/213340-listwa-przyblatowaprzy%C5%9Bcienna-pomoc/#findComment-7156750