xoxox 17.08.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam! Po montażu mebli w gabinecie okazało się, że ściany mam krzywe jak byk szczał Stąd blat w części z umywalką nie dochodzi ładnie do ściany i powstały dylatacje. Boję się, że z czasem woda i płyny, które niestety nieubłaganie rozchlapują się podczas korzystania ze zlewu czy dozowników, spowoduje wypaczanie się blatu (płyta MDF z okleiną). Zdjęcie wyjaśnia wszystko. Wiem że są listwy przyblatowe do zabezpieczania takich dylatacji. Jednak te szeroko dostępne w sklepach są po prostu brzydkie i trochę nie bardzo pasują mi do wystroju ogólnego pomieszczenia i zamówionych mebli. Zależałoby mi na listwach jakiś eleganckich (dizajnerskich , może nawet stalowych (jak zlew który mam zamontowany), możliwie najmniejszych (chodzi o estetykę), w przekroju w kształcie litery L lub prostokąta, bez jakiś udziwnień i ozdobników - proste kształty i powierzchnie. Czy polecilibyście mi coś, czego szukam? Może spotkaliście lub wykorzystywaliście w swoich aranżacjach jakieś fajne listwy? Wszelkie namiary na firmy lub przykładowe zdjęcia są mile widziane przeze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s-rejent 17.08.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 A może zamiast listw, spróbuj wykończyć to ładnie sylikonem dookoła, może to grubiański sposób, ale jak uda Ci się ostrożnie i dokładnie położyć sylikon to i bez listw efekt powinien być wizualnie zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xoxox 17.08.2016 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Myślałem o tym, ale ze wzgledów sanit.-epid. lepiej byłoby to zrobić listwą lub profilem jakimś. Tylko że te popularne są strasznie obleśne a nie wiem gdzie tego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts