cob_ra 17.08.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Witajcie Na tygodniach będę zamawiał styropian na strop na poddaszu nieużytkowym. Grubość 10cm+20cm. Wylewka z zatopioną siatką ok 5cm zapewne. Czy mogę dać styro fasadowy, czy musi być podłoga? Obciążenia nie przewiduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz244 17.08.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Jesli nie przywidujesz obciązenia to po co aż tyle wylewki ? Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez mariusz244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 17.08.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Jesli nie przywidujesz obciązenia to po co aż tyle wylewki ? A według ciebie ile powinien dać..... 2...3 cm i później to wszystko wyniesie w formie gruzu. A odnośnie styropianu to ja mam identyczną sytuacje, i dam fasadowy, ale chyba nie będę robił wylewki tylko OSB na legarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.08.2016 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Rozmawiałęm z kilkoma wylewkarzami, i każdy powiedział dać min 5 i jak będę chciał coś postawić wtopić siatkę i spać spokojnie. Dla nich najlepiej byłoby dać 60-70 podłogowy styro. O OSB na legarach myślałem, jednak wylewka to wylewka. Przy osb boje się o gryzonie. Zawsze coś może wejść. Obecnie kładę na fasadzie 0,031 austrotherm i nawet chodząc po płycie nie bardzo ona się ugina pod stopą. Bardziej się niszczy przez kruszenie niż ściskanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 20.08.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 WitajNie łaszcz sie i daj normalny podłogowy, min tą 60-70-kę i zalej tak jak ci majstry radzą 5cm i siatka. Masz fajne duże poddasze jak najdzie cię chęć zrobić tam pokój to zrobisz, będziesz chciał coś ciężkiego postawić to nie będziesz płakał że zaoszczędziłeś. Przy zbyt miękkim styro podłoga może siąść i spękać. U mnie gość od wylewek zalewa mi około 8cm ale mam jeszcze podłogówkę, ale jakbym nie miał grzania to mówił że mniej jak 5cm nie zaleje.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termo Organika 20.09.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 https://termoorganika.pl/styropian-dach-podloga6 rodzajów styropianów do podłogi od lidera rynku. Na stronie dokładna specyfikacja techniczna i zastosowanie,a do tego parametry płyt W REALU ZAWSZE ZGODNE Z DEKLAROWANYMI PRZEZ PRODUCENTA:) Styropiany Termo Organiki jako jedyne posiadają rekomendacje Instytutu Techniki Budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts