stefek 01.08.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 ile daliście za pełną instalację elektryczną z przyłączeniem do ZK, oraz ewentualnie za instalację antenową, alarm i instalację sieci komputerowej.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.08.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Ja dałem X, mój sąsiad Y. Kolego takie informacje nic nie dają !Policz pkt elektryczne ( gniazdka oraz włączniki z oświetleniem )pomnóż to przez stawki w okolicy ( 30 - 40 pln !? ), za alarm, tel., komp.policz po 40-50 pln dodaj za kabel do domu po 40-50 pln/mb. I mniej więcej masz kwotę. Oczywiście stawki za pkt. są różne w Polsce.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefek 03.08.2004 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Wielkie dzięki! Nigdy bym nie wpadł aby pomnożyć liczbę punktów przez ceną,rewelacja! Chyba ten dział nazywa sie lista płac, więc o to pytałem. Mam kilka ofer i chciałem porównać ceny za punk oczywiście, ale jak nie chcecie się chwalić to nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 03.08.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Cena z punkt "elektryczny" -15-20 zł (u mnie 18, ale mam gwarancję). Alarm ( dziękuję _zbych_ za Twoje posty !!!), anteny, telefon i sieć komputerową zrobiłem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.08.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Stefek Ale Ty zapytałeś nie o cenę za pkt. tylko za całość. Jeśli chodzi o pkt. to ja dałem po 30,- pln, za inne po 40,- pln, a za kabel do domu po 35,- pln. Myslę że teraz jest ok? Pozdro J I oby Twój elektryk był sprawnym i tanim fachowcem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 04.08.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Nasz elektryk (sprawdzony zresztą) podał nam cenę za całość (3tys. złotych z kablem) i możemy sobie wymyślić tyle punktów, ile nam się podoba, łącznie z gniazdkami internetowymi, domofonem, oświetleniem ogrodu, itp. Alarm płatny odzdzielnie: 200 zł. Domek parter z poddaszem, 140m2 z garażem. Wydaje mi się, że to przyzwoita cena? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefek 04.08.2004 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 18.09.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Ile teraz bierze elektryk za punkt ? i czy dochodza jeszcze jakieś koszty przy samymy podłączeniu skrzynki do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motyl35 19.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dom 160m,pod Szczecinem, ok. 130 punktów (w tym RTV , sieć komputerowa LAN, przewody pod alarm, telefon, videofon, oraz pod głośniki), robocizna po 30 zł za punkt. W sumie dogadałem się tak, że ma wyjść nie więcej niż 13 000 za całość - robocizna plus materiały. Instalacja bardzo porządna, ok. 20 bezpieczników (obwodów) z zabezp. różnicowoprądowymi, nadmiarowoprądowymi itp.Być może da się taniej, ale nie będę ryzkował przysłowiowego "pana Czesia" ...Wydaje mi się, ze nie ma co oszczędzać na instalacjach, bo w ogólnych kosztach budowy domu to są małe kwoty, a zła/dobra instalacja bardzo wpływa na komfort użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 05.11.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 u mnie właśnie elektrycy zaczęli kłaść instalację: 25zł/pkt, oczywiście bez białego montazu - to zrobię sam. okolice Gorzowa Wlkp / lubuskie Materiały będę kupował sam, bo nie wierzę że znajdą taniej (np.allegro). Niektórzy mówią że to firma to ma większe rabaty - GÓWNO PRAWDA!!! Może mają duże rabaty ale w najdroższych hurtowniach i po przeliczeniu i tak ja znajduję taniej. Tak przynajmniej było do aktualnego stanu budowy myślę tak będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 07.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Te ceny 25- 35 zł/ punkt to, jak rozumiem, bez materiału? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 10.11.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 20 zł za punkt za robociznę, wyszło 180 pkt, a za materiał zapłaciłam 2400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 16.11.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 WitamDom 180m plus pawilon handlowy 85m calosc 12000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 18.11.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dobra wiadomość: ceny spadają.Obdzwoniłem dzisiaj trochę po ogłoszeniach i po polecanych przez znajomych elektryków i jest tendencja spadkowa kosztów robocizny.Dla przykładu: Niektórzy dalej śpiewają 30 zł za 1 punkt. Większość śpiewa po 25 zł, ale część z nich mówi, że są w stanie opuścić jakieś 10% od całości.Ale sa i tacy, którzy z powodu braku zleceń i sporej konkurencji na rynku żądają 20 zł za punkt plus 300 zł za rozdzienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 22.11.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Mam pytanie do Was wiem ze ceny sa zroznicowane ale mam taka propozycje od Pana ktory sie tym zajmuje polecony przez moja budujaca ekipe i widzialem efekty jego pracy w 2 domach - a wiec : za cena 12.000 ma mi zrobic kompletna instalacje elektryczna i hydrauliczna - podam tylko ze w domu bede mial piec na ekogroszek lub pellety + kominek z rozprowadzeniem ciepla + podlogowna na całym dole + 2 lazienki na gorze + grzejniki na gorze + solary ....oczywiscie punkty elektryczne ponad 80 do konca niewiaem ile , na gorze 2 łazienki na dole jedna ubikacja i prosze tylko o Was rade czy to duzo czy nie wiem ze to mozna wsz policzyc za punkt itd ale jestem dogadany ze on robi wsz w calym domu i jak bedzie nie 80 a 100punktoe np elektrycznych to robi to gratis poniewaz roni calosc i cala kotlownie podlacza i poza domem takze kable prowadzi i na ogrod czyli generalnie wsz no pewnie prawie bo alarmow nierobi powiedzcie czy to duzo mi sie wydaje nie ale podajcie przykladowe ceny ale nie firm tylko osob takich prywatnych , wiem takze ze roznie liczas sobie za punkty zimna ciepla woda i inne przy np montarzu kotlowni , pozatym cena takze obejmuje montaz gebelitu itd pozdrawiam i czeka mna odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 22.11.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 24.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 .oczywiscie punkty elektryczne ponad 80 do konca nie wiem ile Lepiej policz punkty dokładnie, bo 80 punktów to bardzo mały domek ma. Cena robocizny teoretycznie jest niska, a materiały w czyjej gestii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 24.11.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Dziekuje za odpowiedz ale te 80pkt to tak napisalem to absolutne minimum moj domek bedzie mial 156 + 42 garaz czyli jakies 200m wiec napewno punktow bedzie wiecej a taj jak pisalem czy bedzie 120-150pkt cena sie niezmieni a materialy ja ponosze koszty kupna - wiem ze ten elektryk ma dojscie to tanszych grzejnikow 40% upustu a reszta materialow normalnie kupuje z nim razem w/g listy zrobionej przez niego , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 26.11.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 a ile za biały montaż? czy 10 zł za punkt - bez względu czy gniazdko; włącznik, czy też antena to mało, dużo czy w sam raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 26.11.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam Ma może ktoś z Was do polecenia dobrego i niedrogiego elektryka w okolicach Wrocławia (długołęka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts