vir2al 17.08.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam, Mam pytanie do speców od ocieplenie ścian. Na działce rekreacyjnej mam domek letniskowy wybudowany z cegły ceramicznej (dokładnie z kratówki kozłowickiej) o grubości 18,8 cm. Wewnątrz tynki tradycyjne. Na zewnątrz chciałbym zastosować ocieplenie z płyt poliuretanowych o grubości 10 cm. Mam tych płyt ok 100 m2 i otrzymam je zupełnie za darmo. Coś podobnego jak na poniższej aukcji:http://allegro.pl/plyta-poliuretanowa-styropian-pir-15-50-zl-m2-i6410350952.html W związku z tym mam kilka pytań:1. czy to spełni swoje zadanie?2. jakich użyć klejów do przyklejenia i zatapiania siatki?3. czy na tym uda się położyć tynk cienkowarstwowy (baranek)? Nie chcę wtopić z ociepleniem żeby się nie okazało że za 2-3 miesiące odpadnie tynk albo co gorsza płyty. Może ktoś stosował podobne rozwiązanie i się wypowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vir2al 20.08.2016 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Nikt nie jest w stanie nic powiedzieć na ten temat? Pomóżcie Panowie....i Panie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts