Maverick23 18.08.2016 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Witam, Mam problem ze ścianą wewnętrzną pomalowaną farbą Fluger mat. Otóż pomalowałem całość ściany i było wszystko ok. Potem musiałem podmalować kawałek i wyszły mi takie smugi dookoła jak na zdjęciu. To znaczy środek pomalowanego jest w porządku, ale przy krawędziach pojawiają się te ciemne smugi. Nie wiem czy to wina farby, czy wałka? Przy pędzlu też jest to samo. Proszę o pomoc. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.09.2016 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Szanowny Panie, przyczyny zaistniałej sytuacji mogą być różne – np. inaczej rozmieszana lub rozcieńczona farba, inny kierunek malowania czy też różnice w chłonności podłoża. Taki problem często występuje przy domalowywaniu już wcześniej pokrytej farbą ściany. Proponuję ponowne pomalowanie całej ściany z użyciem wałka o dłuższym włosiu (19 mm). Przed aplikacją farby powierzchnię należy pokryć emulsją podkładową. Malowanie wykonujemy całościowo, bez późniejszego domalowywania niektórych fragmentów podłoża. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts