drza 19.08.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Witam, Trzy tygodnie temu firma zewnętrzna na zlecenie Tauronu zamontowała mi skrzynkę na działce. Łącze prowadzili z innej skrzynki prądowej od sąsiada. Minęły 3 tygodnie i nic się nie dzieje. Teraz Tauron powinien podobno coś odblokować i puścić prąd i dopiero wtedy można licznik montować. Co mogę zrobić żeby przyśpieszyć tą operację? To jest niemożliwe żeby tak długo to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.08.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Witam, Trzy tygodnie temu firma zewnętrzna na zlecenie Tauronu zamontowała mi skrzynkę na działce. Łącze prowadzili z innej skrzynki prądowej od sąsiada. Minęły 3 tygodnie i nic się nie dzieje. Teraz Tauron powinien podobno coś odblokować i puścić prąd i dopiero wtedy można licznik montować. Co mogę zrobić żeby przyśpieszyć tą operację? To jest niemożliwe żeby tak długo to trwało. Oświadczenie o gotowości poboru energii złożyłeś? Aby założyli licznik trzeba podpisać umowę o dostawę energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drza 19.08.2016 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Dowiedziałem się, że najpierw musi być protokół odbioru przyłącza. Dzwoniłem do osoby która zatwierdza odbiór i dowiedziałem się, że firma zewnętrzna robiąca przyłącze ma 2 miesiące na zdanie swoich robót :/ To jest jakaś porażka. Facet, który kładł kabel z przyłączem mówił mi, że to jest kwestia tygodnia i będzie wszystko załatwione. Aktualizacja: Dodzwoniłem się do wykonawcy łącza i w poniedziałek jest odbiór także teraz już z górki;) Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez drza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts