Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze Tauron - jak przyśpieszyć

drza

Recommended Posts

Witam,

Trzy tygodnie temu firma zewnętrzna na zlecenie Tauronu zamontowała mi skrzynkę na działce. Łącze prowadzili z innej skrzynki prądowej od sąsiada.

Minęły 3 tygodnie i nic się nie dzieje. Teraz Tauron powinien podobno coś odblokować i puścić prąd i dopiero wtedy można licznik montować.

Co mogę zrobić żeby przyśpieszyć tą operację? To jest niemożliwe żeby tak długo to trwało.

Witam,

Trzy tygodnie temu firma zewnętrzna na zlecenie Tauronu zamontowała mi skrzynkę na działce. Łącze prowadzili z innej skrzynki prądowej od sąsiada.

Minęły 3 tygodnie i nic się nie dzieje. Teraz Tauron powinien podobno coś odblokować i puścić prąd i dopiero wtedy można licznik montować.

Co mogę zrobić żeby przyśpieszyć tą operację? To jest niemożliwe żeby tak długo to trwało.

Oświadczenie o gotowości poboru energii złożyłeś?

Aby założyli licznik trzeba podpisać umowę o dostawę energii.

Dowiedziałem się, że najpierw musi być protokół odbioru przyłącza. Dzwoniłem do osoby która zatwierdza odbiór i dowiedziałem się, że firma zewnętrzna robiąca przyłącze ma 2 miesiące na zdanie swoich robót :/ To jest jakaś porażka. Facet, który kładł kabel z przyłączem mówił mi, że to jest kwestia tygodnia i będzie wszystko załatwione.

Aktualizacja:

Dodzwoniłem się do wykonawcy łącza i w poniedziałek jest odbiór także teraz już z górki;)

Edytowane przez drza