Tomaszs131 19.08.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Jako, ze wciąż nie mam możliwości pisania postów w wątku "lubelskie" zmuszony jestem założyć nowy.Jak w temacie, zastanawiam się nad wyborem rodzaju internetu do naszego domu pod Łęczną. O światłowodzie to chyba mogę zapomnieć, bo podejrzewam, ze go w mojej okolicy nie ma? Ale co myślicie o radiowce, LTE z Polsat-u, może macie jakieś inne sprawdzone propozycje.Proszę o wskazówki czego unikać i na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 19.08.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Przede wszystkim sprawdź zasięgi i uzyskiwane prędkości,I w radiowym, jeśli jest lokalnie i w Polsacie jest możliwość przetestowania np. przez tydzień. Własne doświadczenia. Jedni i drudzy na granicy zasięgu.Radiowy. Bez limitu, deklarowana prędkość do 10 Mb/s. Dobrze było zanim nie wyrosły liście na drzewach pomiędzy anteną, a nadajnikiem i następni sąsiedzi się nie pobudowali. Łącze dzielone. Prędkość spadła w porywach do 2, więc po roku przepychanek z dostawcą zrezygnowałem. Polsat. Niestety konieczna była antena ze wzmacniaczem na dachu, dalej router i cały dom z ogrodem pokryty wi-fi.Prędkości. Do 25 Mb/s dow., i do 20 upl. Nigdy nie spadło poniżej 8 Mb/s. Starczy nawet do ściągania UHD.Feler. Ograniczenie transferu 50 GB w dzień, ale bez ograniczeń w nocy. Cena 39,90 zł do przyjęcia. Przy umowie na 2 lata modem USB, router i antena bez wzmacniacza za 1 zł. Do anteny ze wzmacniaczem dopłaciłem 180 zł wraz z instalacją.Sprawdź czy nie mają promocji. Poddają się targowaniu przy odnowieniu umowy. Było śmiesznie - punkt obsługi konkurował z infolinią. Jak by nie było. Zapoznaj się z warunkami i testuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.08.2016 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Dzięki za naświetlenie tematu. Z radiówka dam sobie spokój, jeśli chodzi o Polsat to internet wychodzi tanie przy łączonej umowie zTV. Nie przepadam za ich telewizją, od lat mam C+. Nie jestem pewny czy przypadkiem nie mogę złapać Multimedii, Vectra, czy coś wtem rodzaju. Greengaz wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 19.08.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Też mam zablokowaną możliwość dodawania postów w "lubelskie" Ciekawe o co chodzi? A brałeś pod uwagę Orange? Ja mam ich cały pakiet i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.08.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Wow, to widać jest nas o wiele więcej niż myślałem. Jak możesz to zgłoś to do Redakcji, sam tak zrobiłem i efektu nie widać. Może kolejne zgłoszenie pchnie sprawę do przodu?Orange nie brałem w ogóle pod uwagę, widać czas się i tym aspektem zainteresować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 20.08.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam, Ja zrobiłem tak: - kupilem router z lte i wifi na alldrogo w licytacji za 250zl (nowe okolo 400zl)- kupilem starter - play internet na karte- doladowuje za 50 zl, za 45zl wykupuje miesiac internetu lte (limit 100gb), do tego dorzucajajakies gb za doladwanie i wychodzi na to ze starcza mi to na 40-50 dni- predkosc nie spada praktycznie ponizej 20mb/s- mam na dzielce kabel tpsa, ale ich oferta i placenie z utrzymaniem łacza to porazka dla mnie oferta bezkonkurenyjna porownojac z tpsa i radiowym i do tego bez umowy! Mieszkam w lini prostej z 5 km od granicy lbn, ale jak sie okazuje jest to na plus bo czasami w miescie jest wiecejbts lte a predkosci gorsze bo wiejsze obciazenie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.08.2016 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam, Ja zrobiłem tak: - kupilem router z lte i wifi na alldrogo w licytacji za 250zl (nowe okolo 400zl) - kupilem starter - play internet na karte - doladowuje za 50 zl, za 45zl wykupuje miesiac internetu lte (limit 100gb), do tego dorzucaja jakies gb za doladwanie i wychodzi na to ze starcza mi to na 40-50 dni - predkosc nie spada praktycznie ponizej 20mb/s - mam na dzielce kabel tpsa, ale ich oferta i placenie z utrzymaniem łacza to porazka dla mnie oferta bezkonkurenyjna porownojac z tpsa i radiowym i do tego bez umowy! Mieszkam w lini prostej z 5 km od granicy lbn, ale jak sie okazuje jest to na plus bo czasami w miescie jest wiecej bts lte a predkosci gorsze bo wiejsze obciazenie Pzdr Dzięki. Ja mieszkam 24 km od lbn na wsi. Więc sytuacja może przedstawiać się trochę inaczej. Na razie na pierwszym miejscu jest polsatowski ruter Lte za 65 zł miesięczniei do tego C+. A jaki będzie finał to się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.08.2016 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Greengaz czy LTE korzysta z pasma jakiejś sieci komórkowej? Czy to może nie jest Plus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 23.08.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Dokładnie LTE to siec komorkowa 3 generacji, a Polsat=Plusporownaj sobie ich strony, czasami warto raz np. Plus puscil happy days na limit transferu danych i w tej samej cenie podwajał z 50gb na 100gb. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.08.2016 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Dzięki. A czy zasięg sieci Plus może mieć znaczenie w przesyle? U mnie w domu w przypadku Plus-a mam dosyć kiepski zasięg w kom. Z jedną dwie kreski na skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 23.08.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 W Plusie mam również domowe telefony. Zasięg podobny - LTE brak.Nie oznacza to, że go nie ma na dachu.Tu masz mapę zasięgu.http://www.plus.pl/mapa-zasiegu?lang=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.08.2016 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 W Plusie mam również domowe telefony. Zasięg podobny - LTE brak. Nie oznacza to, że go nie ma na dachu. Tu masz mapę zasięgu. http://www.plus.pl/mapa-zasiegu?lang=0 Dzięki. Właśnie w sieci trafiłem na internet LTE w NC+. Dla abonentów 100GB za 50zł. Zdaje się, że od niedawna w ofercie bo wcześniej nic nie słyszałem. W najbliższym czasie dowiem się jaki mają przesył bo na ich stronie nie znalazłem wzmianki na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 23.08.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Jaka jest praktyczna prędkość transferu można się dowiedzieć tylko testując lub u sąsiada w chałupie obok. Kilkaset metrów dalej wynik może być zupełnie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.08.2016 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Jaka jest praktyczna prędkość transferu można się dowiedzieć tylko testując lub u sąsiada w chałupie obok. Kilkaset metrów dalej wynik może być zupełnie inny. Może wyporzyczą sprzęt do przetestowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 23.08.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 W Plusie miałem możliwość wypożyczenia zestawu na 7 lub 10 dni. Dali mi nowy zestaw, który po testach już u mnie został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.08.2016 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 W Plusie miałem możliwość wypożyczenia zestawu na 7 lub 10 dni. Dali mi nowy zestaw, który po testach już u mnie został. Dobrze wiedzieć, dzięki. Spróbuję i ja, może się uda. Kiedyś kumpel stał przed podobnym wyborem, w Anglii. Dostał na testy radiówkę. Oczywiście już u niego została. Gdy tylko termin testu minął i podpisał umowę, przesył padłt na łeb. Zrezygnować już nie mógł, do tego stopnia był zdeterminowany by zrezygnować z dwuletniej umowy i comiesięcznego przelewu, że wrócił z wygnania do kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Youzeq 25.08.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Witam, polecam internet radiowy od MaxBiuro z Łęcznej, korzystam od roku i działa dużo lepiej od internetu z Enterpolu po kablu który miałem w Łęcznej wcześniej, jedyny warunek to musi być z dachu domu widoczny komin kopalni lub słupy oświetleniowe na stadionie w Łęcznej. też byłem sceptycznie nastawiony do radiówki ale u mnie w okolicy dużo osób ma od nich neta i nikt nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.08.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Witam, polecam internet radiowy od MaxBiuro z Łęcznej, korzystam od roku i działa dużo lepiej od internetu z Enterpolu po kablu który miałem w Łęcznej wcześniej, jedyny warunek to musi być z dachu domu widoczny komin kopalni lub słupy oświetleniowe na stadionie w Łęcznej. też byłem sceptycznie nastawiony do radiówki ale u mnie w okolicy dużo osób ma od nich neta i nikt nie narzeka. Słupy oświetleniowe na stadionie w Łęcznej widzę jak na dłoni. Jaki ma przesył, ile płacisz? Jeśli dobrze rozumiem to montują antenę na dachu, przesył pomiędzy anteną a ruterem? Czy jakieś kable wpychają do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Youzeq 26.08.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Płacę 50 złotych miesięcznie, przesył min. 20mb chyba ale jest szybszy, zdjęcie z testu wykonane przed chwilą. Antenę montują na dachu i kominem wentylacyjnym kabel do routera na strychu ( u mnie tak jest przynajmniej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.08.2016 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Dzięki wielkie za odpowiedź.Z przeprowadzeniem kabla z dachu do domu może być problem. Mam tylko jeden komin do kominka w salonie. Jest jeden wentylacyjny z garażu zakończony czapą, może być problem z dostępem.Tak czy inaczej jak będę na miejscu to zajże do ich firmy i popytam jak oni to widzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts