Winczu 20.08.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, w związku z faktem, że w lipcu robiłem wylewkę posadzki w piwnicy (podchodziły wody gruntowe) musiałem opóźnić składowanie drewna. Kupiłem trochę ścinek które pociąłem na mniejsze kawałki i wrzuciłem do piwnicy. Tutaj rodzi się pytanie - przez jaki czas i czy jest w ogóle szansa by to "drewno" nadawało się do palenia od początku października? Dodam, że piwnica jest w bloku, więc jest nieprzewiewna a jedyny dostęp do znikomej ilości powietrza mam poprzez otwarcie małego szybru (zdj nr 2) służącego do zrzucania węgla, więc po 2 tygodniach składowania na drewnie pojawiły się śladowe ilości pleśni. Część pociąłem na małe kawałki służące do rozpałki. (zdj nr 3) Czekam na jakieś wypowiedzi, a poniżej zarzucam zdjęcia. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Winczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 20.08.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 po pierwsze nie ma szans zeby to drewno wyschlo do pazdziernika.po drugie przyjmuje sie ze zeby drewno bylo suche np. do kominka musi sezonowac w przewiewnym miejscu co najmniej dwa sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 20.08.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 W piwnicy napewno nie wyschnie. Scinki sosnowe najlepiej kupować na wiosne , mysle ze 6 miesiecy na zewnatrz spokojnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts