slowik123 20.08.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam Proszę o pomoc. Niedługo przychodzi do mnie hydraulik w celu wykonania podejść kanalizacyjnych. Chciałbym się trochę zorientować w temacie aby hydraulik zrobił nie jak mu wygodnie tylko jak powinno być. Załączyłem skan projektu. Według rysunku powinno być aż 4 rury wywiewne, czy to nie przesada ? Może wystarczy jedna o średnicy 110 mm w większej łazience ( ewentualnie druga w mniejszej łazience ? ), a reszta zawory napowietrzające ? Kolejne moje pytanie czy taką pionową rurę 110 mm można puścić w ścianie ( pustak 24 cm ) W projekcie występuje też studzienka schładzająca, czy jest potrzebna ? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 22.08.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Możesz na pionach III i IV dać zawory napowietrzające, ale na pozostałych lepiej dać rury wywiewne. Studzienka schładzająca jest potrzebna do spustu wody ze zładu centralnego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowik123 26.08.2016 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Dziękuje za odpowiedź, instalacja już zrobiona z 2 rurami wywiewnymi puszczonymi w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts