kegal 20.08.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 WitamMam problem z gładzią Megaronu. Ściany najpierw odrapałem z farby, ponieważ mocno odchodziła. Następnie zagruntowałem powierzchnię. Położyłem pierwszą warstwę FINISZem. Po tym szlifierką oscylacyjną wyszlifowałem wszelkie nierówności. Miotełką zmiotłem wszelkie pyły i nałożyłem drugą warstwę SUPER FINISZem. Niestety po nałożeniu tej gładzi zaczynają wchodzić bąbelki powietrza (przy FINISZu tak się nie działo). Gdy pekają widać, że nie jest to tylko na powierzchni, ale bąbelek sięga aż do poprzedniej warstwy, więc ubytki po wyschnięciu są znaczne.Pierwszą warstwę nałożyłem trzy temu, szlifowałem wczoraj i dziś kładę następną warstwę, więc poprzednia jest już porządnie wyschnięta.Proszę o pomoc, ponieważ nie jestem sobie w stanie poradzić z tym problemem. Może gruntowanie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 20.08.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Po pierwsze trzeba było dać gładz startową lub gips szpachlowy bo te produkty możesz GRUBIEJ nałożyc, a finisz to ile 1mm, 2mm? Nalozysz za duzo to schnie trzy dni, poza tym PO PIERWSZYM RAZIE się nie szlifuje, ewentualnie jak gipsem robisz to większe zadry blichówka zdzierasz i jedzie się z drugiego finiszem, a jak juz zeszlifowałes, pełno pyłu, to przecież trzeba to było zagruntować, nie dziw się więc, że się to nie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 20.08.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak jak napisał Krzysiek źle że szlifowałeś , jednak bąbelki mogą pojawiać się jak masa jest za gęsta . Ostania warstwa powinna mieć konsystencję śmietany . Powierzchnia w tedy jest idealnie gładka , polecam pace firmy parfait liss , 60 cm paca to około 250 zł jednak jeżeli częściej się ją używa naprawdę warto . Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez mietek440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kegal 23.08.2016 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Zagruntowałem, robiło się mniej tych baniek, jednak dalej gdzieniegdzie występują i są juz zaschniete, przejadę szpachelką, żeby się otworzyły i zaszpachluję rzadką masąZobaczymy co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts