kokoszno 20.08.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Postanowiłem sam wykończyć garaż. Na wylewkę chcę dać farbę na beton + kafelki na 3/4 ściany + szpachlowana i malowana reszta ściany i sufit. Zanim zrobię coś nie tak, chciałbym się upewnić czy wybrałem dobrą kolejność prac 1. oczyszczenie wylewki w garażu (wylewka nowa, robiona pół roku temu, równiutka) 2. gruntowanie betonu - pytanie czy potrzebne (?) 3. malowanie wylewki farbą do betonu 4. montaż wewnętrznej części gniazdek w puszkach 5. układanie kafelek do 3/4 wysokości ściany + otwory na gniazdka 6. szpachlowanie, szlifowanie i malowanie na biało pozostałej 1/4 ściany i sufitu 7. nakładanie fug pomiędzy płytki 8. montaż zewnętrznej części gniazdek na kafelkach Głównie zastanawiam się nad kolejnością - malowanie podłoża / kafelkowanie / szpachlowanie i malowanie sufitu - jak to najlepiej rozłożyć, żeby później nie było płaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 20.08.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Głównie zastanawiam się nad kolejnością - malowanie podłoża / kafelkowanie / szpachlowanie i malowanie sufitu - jak to najlepiej rozłożyć, żeby później nie było płaczu Dla mnie: 1.szpachla 2.malowanie sufit + ściany 3.flizy 4.podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 20.08.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Ja bym przykrył wylewkę żeby to co spadnie z pacy tj. szpachla nie przykleiła się do wylewki i nie trzeba było później skrobać, więc gips szpachlowy i gładz, żyrafą przetrzec, zagruntować, flizy, fugowanie, malowanie, na końcu gruntowanie wylewki i malowanie, aha ... wcześniej trzeba wymierzyć dokąd płytki żeby mniej więcej z tego miejsca wyszpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 21.08.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jaka farba będziesz malował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoszno 21.08.2016 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Ok dzięki, faktycznie szpachlowanie na początku ma większy sens, dobrze mądrych zapytać Co do farby to myślę o tej - http://www.sniezka.pl/produkt/sniezka-beton-posadzka. Czyli rozumiem że gruntowanie posadzki też wskazane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 21.08.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 oczywiście ze wskazane. a najpierw odkurz lub chociaż dobrze zamieć, nie zapomnij o przykryciu przed szpachlowanie to tak jak pisalem nie na kapie Ci szpachli a potem pyłu nie naleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts