Chemik21 20.08.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam, zamierzam zakupić ziemię pod budowę domu, która składa się z dwóch przylegających do siebie działek. Z informacji jakie uzyskałem wynika, że na obydwie działki wydano Decyzję o warunkach zabudowy ( dodam, że w obecnym miejscu brak miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego). Jednakże nurtuje mnie pewna rzecz, otóż przeglądając Księgi Wieczyste tych działek, jedna z nich widnieje jako " Budowlana z Pastwiskiem" a druga jako Pastwiska Trwałe.Moje pytanie brzmi czy taki opis działek widniejący w KW koliduje z planowaną budową domu na nich pomimo wydania warunków zabudowy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.08.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 nie koliduje, można budować pod warunkiem, ze są WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 20.08.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 KW aktualizują się na koncu. Po postawieniu domu działka stanie się w KW budowlaną jak to oczywiscie zgłosicie do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts