Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BiU-House i Zx54 - dwa domy z płaskim dachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 758
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Problem jest zdaje się bardziej skomplikowany. Też czytałem o udostępnianiu, że to ma pomóc. Trudno doszukać się jednak wspólnego mianownika. Niektórzy nie widzą nawet po zalogowaniu, inni widzą przez jakiś czas. Jedni widzą "nic", inni "zakaz wjazdu". https://photos.google.com nie jest hostingiem zdjęć do zamieszczania w innych miejscach i podobno generuje zmienne adresy. Dziwne jest też to, że zamieszczając kilka zdjęć w jednym poście niektóre widać, a inne nie. Podmiana adresu pomaga, pytanie na jak długo?

Jak ktoś ma informacje na ten temat to poproszę.

P.S. U Ciebie też nie wszystko mi się wyświetla (w poście #13 widzę "zakaz wjazdu", a jestem zalogowany).

Pozdrawiam

Bartek

Edytowane przez B_i_U
P.S.

Problem jest zdaje się bardziej skomplikowany. Też czytałem o udostępnianiu, że to ma pomóc. Trudno doszukać się jednak wspólnego mianownika. Niektórzy nie widzą nawet po zalogowaniu, inni widzą przez jakiś czas. Jedni widzą "nic", inni "zakaz wjazdu". https://photos.google.com nie jest hostingiem zdjęć do zamieszczania w innych miejscach i podobno generuje zmienne adresy. Dziwne jest też to, że zamieszczając kilka zdjęć w jednym poście niektóre widać, a inne nie. Podmiana adresu pomaga, pytanie na jak długo?

Jak ktoś ma informacje na ten temat to poproszę.

P.S. U Ciebie też nie wszystko mi się wyświetla (w poście #13 widzę "zakaz wjazdu", a jestem zalogowany).

Pozdrawiam

Bartek

Faktycznie znowu padło. Troche mam już dość tego bo co chwila musze odnawiać linki.

Z galerii muratora nie próbowałem nawet korzystać ponieważ zależało mi na jakości zdjęć, a ta galeria kojarzyła mi się tylko z tymi małymi popierdułkami. Przyznaje się, nie próbowałem - to byłoby za proste :).

Zacząłem już korzystać z serwera, z którego korzysta żona do prowadzenia strony fotograficznej. Trzeba będzie po prostu zwiększyć limit. Mam nadzieję, że do tematu już nie będę wracał. Na razie uzupełniłem stronę pierwszą, mam nadzieję, że wszystko się wyświetla?!

Na budowie nic się nie dzieje. Siedzę sobie w domu z chorymi dziećmi.

Pozdrawiam

Bartek

Wczoraj zamówiłem 28palet po 48szt. tj 1344szt. bloczków betonu komórkowego SOLBET odmiany 600 Pióro+Wpust na parter Zx54 oraz 6palet po 96szt. tj. 576szt. głównie na działówki BiU-Housa.

Cena z transportem i rozładunkiem to odpowiednio 7,1PLN/szt. oraz 3,65PLN/szt. (ceny brutto). Trzeba jeszcze doliczyć kaucję zwrotną za palety.

P.S. Zdjęcia uzupełnione do strony 15.

Pozdrawiam

Bartek

wczoraj zamówiłem 28palet po 48szt. Tj 1344szt. bloczków betonu komórkowego solbet odmiany 600 pióro+wpust na parter zx54 oraz 6palet po 96szt. Tj. 576szt. głównie na działówki biu-housa.

Cena z transportem i rozładunkiem to odpowiednio 7,1pln/szt. oraz 3,65pln/szt. (ceny brutto). Trzeba jeszcze doliczyć kaucję zwrotną za palety.

P.s. Zdjęcia uzupełnione do strony 15.

Pozdrawiam

bartek

czy ty bartoszu budujesz domy na piankę ponieważ szukam takiego fachowcy

proszę o podanie nr tel lub o jakiś kontakt 603104356

jeżeli ktoś może zna takie firmy to proszę o pilne kontakty

Wczoraj zamówiłem 28palet po 48szt. tj 1344szt. bloczków betonu komórkowego SOLBET odmiany 600 Pióro+Wpust na parter Zx54 oraz 6palet po 96szt. tj. 576szt. głównie na działówki BiU-Housa.

Cena z transportem i rozładunkiem to odpowiednio 7,1PLN/szt. oraz 3,65PLN/szt. (ceny brutto). Trzeba jeszcze doliczyć kaucję zwrotną za palety.

P.S. Zdjęcia uzupełnione do strony 15.

Pozdrawiam

Bartek

Bartku, świetna robota!

Mam do Ciebie pytanie- otóż planuję wybudować dom wg tego samego projektu, jednak widełki kosztów wybudowania na stronach są tak rozbieżne że ciężko się połapać.

Mógłbyś mi ogólnie nakreślić jakich kosztów budowy się spodziewać? Praktycznie wszystkie pracę muszę zlecić ekipom budowlanym, jednak osobno dekarzom, murarzom itp aby znaleźć oszczędności

Pozdrawiam,

Daniel

czy ty bartoszu budujesz domy na piankę ponieważ szukam takiego fachowcy

proszę o podanie nr tel lub o jakiś kontakt 603104356

jeżeli ktoś może zna takie firmy to proszę o pilne kontakty

Nie prowadzę żadnej działalności budowlanej, a to co w dzienniku to jedyna moja inwestycja. Zx54 będzie murowany na klej cementowy cienkowarstwowy.

Bartku, świetna robota!

Mam do Ciebie pytanie- otóż planuję wybudować dom wg tego samego projektu, jednak widełki kosztów wybudowania na stronach są tak rozbieżne że ciężko się połapać.

Mógłbyś mi ogólnie nakreślić jakich kosztów budowy się spodziewać? Praktycznie wszystkie pracę muszę zlecić ekipom budowlanym, jednak osobno dekarzom, murarzom itp aby znaleźć oszczędności

Pozdrawiam,

Daniel

100-150 tys. - działka

250-300 tys. - materiały do stanu deweloperskiego

80-120 tys. - robocizna do stanu deweloperskiego

To takie moje szacunki. Nie jestem pewien, czy zlecając wszystko różnym ekipom nie jest drożej niż jednej konkretnej firmie, która wykona kosztorys i jest odpowiedzialna za wszystkie fuszerki.

P.S. Zdjęcia wszystkie uzupełnione. Pustaki mają się pojawić do końca tygodnia. Zamiast budować domy to buduję masę na sezon budowlany :D.

Pozdrawiam

Bartek

Po aktualizacji zdjęć 2 raz przeczytałem Twój dziennik. Czekam na etap wykańczania dachów. Też buduję dom z płaskim dachem a forumowy wątek dot. płaskich dachów ma raptem 8 stron. Dzienniki takie jak Twój to skarbnica wiedzy. Edytowane przez Mr_T