karster 10.01.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Dokładnie tak jak agb pisze.Coś google pozmieniało? Używasz wprost dysku google? A może picassa? Albo właśnie google ale usługa zdjęcia? To ostatnie wydaje mi się najrozsądniejsze. ________________ Test google zdjęcia: Zdjęcie udostępnione poprzez link... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 10.01.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Czyli test nie wypalił... Może tu znajdziesz rozwiązanie:tu Jest też opcja umieszczania zdjęć poprzez Dropbox (http://www.dropbox.com/). PozdrawiamKarol Edytowane 10 Stycznia 2018 przez karster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 15.01.2018 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Bartek ja miałem ten sam problem. Bylem nieświadomie zalogowany i wszystkie zdjęcia widziałem. Jak potem ktoś napisał ze nie widzi zdjęć a jednocześnie się wylogowalem z gmail, to zdjęć na fm również nie widziałem. Problemem okazało się udostępnianie zdjęć w google zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 15.01.2018 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Problem jest zdaje się bardziej skomplikowany. Też czytałem o udostępnianiu, że to ma pomóc. Trudno doszukać się jednak wspólnego mianownika. Niektórzy nie widzą nawet po zalogowaniu, inni widzą przez jakiś czas. Jedni widzą "nic", inni "zakaz wjazdu". https://photos.google.com nie jest hostingiem zdjęć do zamieszczania w innych miejscach i podobno generuje zmienne adresy. Dziwne jest też to, że zamieszczając kilka zdjęć w jednym poście niektóre widać, a inne nie. Podmiana adresu pomaga, pytanie na jak długo? Jak ktoś ma informacje na ten temat to poproszę. P.S. U Ciebie też nie wszystko mi się wyświetla (w poście #13 widzę "zakaz wjazdu", a jestem zalogowany). PozdrawiamBartek Edytowane 15 Stycznia 2018 przez B_i_U P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 15.01.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Jest też opcja umieszczania zdjęć poprzez Dropbox (http://www.dropbox.com/). dropbox też nie jest do hostowania, więc bym się nie zdziwił ja po jakimś czasie by się działo to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 22.01.2018 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Problem jest zdaje się bardziej skomplikowany. Też czytałem o udostępnianiu, że to ma pomóc. Trudno doszukać się jednak wspólnego mianownika. Niektórzy nie widzą nawet po zalogowaniu, inni widzą przez jakiś czas. Jedni widzą "nic", inni "zakaz wjazdu". https://photos.google.com nie jest hostingiem zdjęć do zamieszczania w innych miejscach i podobno generuje zmienne adresy. Dziwne jest też to, że zamieszczając kilka zdjęć w jednym poście niektóre widać, a inne nie. Podmiana adresu pomaga, pytanie na jak długo? Jak ktoś ma informacje na ten temat to poproszę. P.S. U Ciebie też nie wszystko mi się wyświetla (w poście #13 widzę "zakaz wjazdu", a jestem zalogowany). Pozdrawiam Bartek Faktycznie znowu padło. Troche mam już dość tego bo co chwila musze odnawiać linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 24.01.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Niezła praca! Jeżeli chodzi o zdjęcia to polecam darmowe One Drive, chociaż nie jestem miłośnikiem produktów M$. Jest tam funkcja embed i mi nigdy nie sprawił problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 24.01.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 A czy nie łatwiej jest wrzucić zdjęcia do galerii na swoim profilu muratora i stamtąd kopiować linki? Ja tak robię od początku i nigdy mi zdjęcie nie zniknęło. Czy może jestem czegoś nieświadomy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 24.01.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Robiłem tak na początku. Jakieś takie małe wychodzą, a w One Drive sobie wybieram szerokość 1024px. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 24.01.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Tia, dokonałam ostatnio odkrycia. PNG wychodzą małe, ale po zmianie rozszerzenia na JPG będzie w normalnej wielkości. Z czego to wynika? Nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 26.01.2018 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Z galerii muratora nie próbowałem nawet korzystać ponieważ zależało mi na jakości zdjęć, a ta galeria kojarzyła mi się tylko z tymi małymi popierdułkami. Przyznaje się, nie próbowałem - to byłoby za proste . Zacząłem już korzystać z serwera, z którego korzysta żona do prowadzenia strony fotograficznej. Trzeba będzie po prostu zwiększyć limit. Mam nadzieję, że do tematu już nie będę wracał. Na razie uzupełniłem stronę pierwszą, mam nadzieję, że wszystko się wyświetla?! Na budowie nic się nie dzieje. Siedzę sobie w domu z chorymi dziećmi. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 26.01.2018 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 No to razem raźniej tak sobie posiedzieć no nie? Też domuje się, dzieciaki jelitówkę z przedszkola przyniesli i tak to już pół familii choruje. Ja już jestem zdrowy ale mam zaległości w pracy więc chwilowo pracuję ale w poniedziałek zamierzam ostro budować. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 27.01.2018 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Pierwsza strona okey. Na drugiej juz zakaz wjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 29.01.2018 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Dzięki Sebastian. Ostatnio nie miałem internetu. Obecnie zdjęcia poprawione do strony 3. Będę uzupełniał stopniowo. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 02.02.2018 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Wczoraj zamówiłem 28palet po 48szt. tj 1344szt. bloczków betonu komórkowego SOLBET odmiany 600 Pióro+Wpust na parter Zx54 oraz 6palet po 96szt. tj. 576szt. głównie na działówki BiU-Housa.Cena z transportem i rozładunkiem to odpowiednio 7,1PLN/szt. oraz 3,65PLN/szt. (ceny brutto). Trzeba jeszcze doliczyć kaucję zwrotną za palety. P.S. Zdjęcia uzupełnione do strony 15. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cool_andriej 10.02.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 wczoraj zamówiłem 28palet po 48szt. Tj 1344szt. bloczków betonu komórkowego solbet odmiany 600 pióro+wpust na parter zx54 oraz 6palet po 96szt. Tj. 576szt. głównie na działówki biu-housa. Cena z transportem i rozładunkiem to odpowiednio 7,1pln/szt. oraz 3,65pln/szt. (ceny brutto). Trzeba jeszcze doliczyć kaucję zwrotną za palety. P.s. Zdjęcia uzupełnione do strony 15. Pozdrawiam bartek czy ty bartoszu budujesz domy na piankę ponieważ szukam takiego fachowcy proszę o podanie nr tel lub o jakiś kontakt 603104356 jeżeli ktoś może zna takie firmy to proszę o pilne kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnmks 10.02.2018 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Wczoraj zamówiłem 28palet po 48szt. tj 1344szt. bloczków betonu komórkowego SOLBET odmiany 600 Pióro+Wpust na parter Zx54 oraz 6palet po 96szt. tj. 576szt. głównie na działówki BiU-Housa. Cena z transportem i rozładunkiem to odpowiednio 7,1PLN/szt. oraz 3,65PLN/szt. (ceny brutto). Trzeba jeszcze doliczyć kaucję zwrotną za palety. P.S. Zdjęcia uzupełnione do strony 15. Pozdrawiam Bartek Bartku, świetna robota! Mam do Ciebie pytanie- otóż planuję wybudować dom wg tego samego projektu, jednak widełki kosztów wybudowania na stronach są tak rozbieżne że ciężko się połapać. Mógłbyś mi ogólnie nakreślić jakich kosztów budowy się spodziewać? Praktycznie wszystkie pracę muszę zlecić ekipom budowlanym, jednak osobno dekarzom, murarzom itp aby znaleźć oszczędności Pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 12.02.2018 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 czy ty bartoszu budujesz domy na piankę ponieważ szukam takiego fachowcy proszę o podanie nr tel lub o jakiś kontakt 603104356 jeżeli ktoś może zna takie firmy to proszę o pilne kontakty Nie prowadzę żadnej działalności budowlanej, a to co w dzienniku to jedyna moja inwestycja. Zx54 będzie murowany na klej cementowy cienkowarstwowy. Bartku, świetna robota! Mam do Ciebie pytanie- otóż planuję wybudować dom wg tego samego projektu, jednak widełki kosztów wybudowania na stronach są tak rozbieżne że ciężko się połapać. Mógłbyś mi ogólnie nakreślić jakich kosztów budowy się spodziewać? Praktycznie wszystkie pracę muszę zlecić ekipom budowlanym, jednak osobno dekarzom, murarzom itp aby znaleźć oszczędności Pozdrawiam, Daniel 100-150 tys. - działka 250-300 tys. - materiały do stanu deweloperskiego 80-120 tys. - robocizna do stanu deweloperskiego To takie moje szacunki. Nie jestem pewien, czy zlecając wszystko różnym ekipom nie jest drożej niż jednej konkretnej firmie, która wykona kosztorys i jest odpowiedzialna za wszystkie fuszerki. P.S. Zdjęcia wszystkie uzupełnione. Pustaki mają się pojawić do końca tygodnia. Zamiast budować domy to buduję masę na sezon budowlany . Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 13.02.2018 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Masa musi być, zeby później było z czego schodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_T 13.02.2018 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) Po aktualizacji zdjęć 2 raz przeczytałem Twój dziennik. Czekam na etap wykańczania dachów. Też buduję dom z płaskim dachem a forumowy wątek dot. płaskich dachów ma raptem 8 stron. Dzienniki takie jak Twój to skarbnica wiedzy. Edytowane 14 Lutego 2018 przez Mr_T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts