NaczelnyFilozof 21.08.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Cześć! Dom jednorodzinny z małą działką. Do tej pory za garaż w sezonie zimowym robiła ...altana. 3m x3m. Auto małe więc kawałek tylko tyłu wystawał. No ale na zimę jak znalazł. Zero odsypywania śniegu, skrobania szyb. Bo altana z 3 stron obita deseczkami, więc jako garaż w sezonie zimowym się doskonale sprawdzała. Altany obecnie nie ma. Została w całości przesunięta w inną część ogrodu. Po altanie została betonowa płyta 3x3 z kotwami. Mogę w to miejsce kupić najtańszy blaszak, w trochę większym rozmiarze, brakujący beton - zebrać ziemię i zasypać kamieniem. Opcja druga to postawić samą wiatę - ale tylko sam dach na kotwach 3x3 - coś dach 4x5m bez ścian, bowiem i tak z dwóch stron rosną drzewka chaszczowate z pnączami, nie jest to na wolnej przestrzeni. Zaleta samego zadaszenia to to że będzie to jakoś wyglądać, a blaszak to blaszak - straszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.08.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pod blaszakiem przynajmniej śniegiem nie zasypie ..... chociaż i tak zamarznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.08.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Są blaszaki tynkowane np. pod kolor domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.08.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Sprawdź w planie zagospodarowania, czy nie masz wymogu odnośnie dachu garażu/blaszaka. U mnie musi być 2-spadowy z określonym kątem. Ewentualnie innego przepisu ograniczającego Twój wybór. Wracając do tematu. Taki typowy blaszak jest trochę nieestetyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spreak 24.09.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Z blaszakiem są same problemy.Ja postawiłam na betonowej wylewce a po miesiącu musiałam rozebrać bo kochani sąsiedzi mnie podkablowali.Potrzebne jest zgłoszenie do starostwa,mapki,numery działki,rozrysowany plan,zaświadczenie z elektrowni i gazowni,mapki zagospodarowania przestrzennego itp itd...nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts