DrAko 21.08.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 WitamSzukam informacji na temat podbitek tynkowanych (osb+styro+klej+tynk) a mianowicie chciałem zapytać jak to się sprawdza w dłuższym okresie użytkowania. Jak dla mnie wygląd jest super ale obawiam się, że na łączeniu podbitki ze ścianą będą powstawały rysy a ze względu na spore zacienienie ( podbitka na skosach) może tam się pojawiać zazielenienie lub zacieki. Macie może zdjęcia takich rozwiązań? Pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.08.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Witam Szukam informacji na temat podbitek tynkowanych (osb+styro+klej+tynk) a mianowicie chciałem zapytać jak to się sprawdza w dłuższym okresie użytkowania. Jak dla mnie wygląd jest super ale obawiam się, że na łączeniu podbitki ze ścianą będą powstawały rysy a ze względu na spore zacienienie ( podbitka na skosach) może tam się pojawiać zazielenienie lub zacieki. Macie może zdjęcia takich rozwiązań? Pozdrawiam K Oto moja podbitka zrobiona tak jak w temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.08.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 A teraz jeszcze napisz "jak to się sprawdza w dłuższym okresie użytkowania", bo chyba o to chodziło autorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.08.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 A teraz jeszcze napisz "jak to się sprawdza w dłuższym okresie użytkowania", bo chyba o to chodziło autorowi. Dlaczego się udzielasz? Do Ciebie nie pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.08.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 No właśnie do nikogo nie pisałeś i w tym cały szkopuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrEres 26.08.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Na wstępie przepraszam autora za OT ale nie wytrzymałem. Na forum nie udzielam się w ogóle natomiast jestem bacznym obserwatorem (z racji wykonywanego zawodu jak również faktu wykańczania wybudowanego już domu zaglądam tu codziennie). Jest tu gros użytkowników którzy potrafią pomóc, udzielić informacji, pokierować w odpowiedni sposób, ale zdarzają się też tacy którzy chyba za życiowy cel obrali sobie napisanie xxxx postów na forum. Mam tu na myśli m.in. wg39070 który udziela się prawie na każdy temat w większości nie czytając jakie było pytanie, nie rozumiejąc pytania lub po prostu nie mają pojęcia na dany temat. Przykłady można mnożyć:1. To co widzimy powyżej2. Wczorajszy temat o ustawieniu ogrzewania podłogowego 3, 4, 5 itd można zobaczyć na forum Szanowny Panie wg39070 miej litość dla pozostałych użytkowników/obserwatorów forum - pamiętaj: JAKOŚĆ, NIE ILOŚĆ. Do autora, znajomy ma wykonaną tak podbitkę 2 lub 3 lata temu i jak na tą chwilę żadnych rys, pęknięć ani zazielenienia nie widziałem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.A, i co złego to nie ja. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez MrEres literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.08.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Na wstępie przepraszam autora za OT ale nie wytrzymałem. Na forum nie udzielam się w ogóle natomiast jestem bacznym obserwatorem (z racji wykonywanego zawodu jak również faktu wykańczania wybudowanego już domu zaglądam tu codziennie). Jest tu gros użytkowników którzy potrafią pomóc, udzielić informacji, pokierować w odpowiedni sposób, ale zdarzają się też tacy którzy chyba za życiowy cel obrali sobie napisanie xxxx postów na forum. Mam tu na myśli m.in. wg39070 który udziela się prawie na każdy temat w większości nie czytając jakie było pytanie, nie rozumiejąc pytania lub po prostu nie mają pojęcia na dany temat. Przykłady można mnożyć: 1. To co widzimy powyżej 2. [ATTACH=CONFIG]365555[/ATTACH] 3, 4, 5 itd można zobaczyć na forum Szanowny Panie wg39070 miej litość dla pozostałych użytkowników/obserwatorów forum - pamiętaj: JAKOŚĆ, NIE ILOŚĆ. Do autora, znajomy ma wykonaną tak podbitkę 2 lub 3 lata temu i jak na tą chwilę żadnych rys, pęknięć ani zazielenienia nie widziałem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. A, i co złego to nie ja. Ktoś prosi o zdjęcie danego rozwiązania więc wysyłam bo mam takowe. O co Ci chodzi. Inwigilujesz wpisy? Podejrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.08.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Takich zdjęć to można w necie dziesiątki znaleźć.Autor wątku pytał sie o trwałość takiego rozwiązania po latach i zrrozum wreszcie, że mając niezmieszkały wciąż dom nie jesteś w stanie NIC o trwałości danego rozwiązania napisać.Więc daj sobie na wstrzymanie, bo jak widzisz, powiększa się grono użytkowników mających którzy widzą, to jakiego poziomu starasz sie sprowadzić to forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.08.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Takich zdjęć to można w necie dziesiątki znaleźć. Autor wątku pytał sie o trwałość takiego rozwiązania po latach i zrrozum wreszcie, że mając niezmieszkały wciąż dom nie jesteś w stanie NIC o trwałości danego rozwiązania napisać. Więc daj sobie na wstrzymanie, bo jak widzisz, powiększa się grono użytkowników mających którzy widzą, to jakiego poziomu starasz sie sprowadzić to forum... Powiększa się grono? Chyba takich jak Ty. Swoją drogą nawet nie mieszkając można powiedzieć tyle o trwałości co w czasie mieszkania. Przecież nikt nie będzie chodził po podbitce żeby testować jej wytrzymałość na ścieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.08.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Trwałość podbitki, kolego, nie nie wytrzymałość na ścieranie - bo nic o nią nie trze..Trwałość to brak podatności na pękanie, czy porastanie, a także na odkształcenia, czy zmianę kolorów (to podbitki z tworzywa). Chyba autor wątku w pierwszym poście wyraźnie napisał o co mu chodzi... Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.08.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Ty jednak jesteś tępy. Bardzo tępy. No i jaki jest Twój poziom ? Brak ci wiedzy, brak merytoryki, wiec pozostają tylko epitety.... Co Ty wnosisz do tego Forum ? Nie dziwię się, że będąc tu niecały rok masz na koncie dwa bany. I jak widzę usilnie pracujesz na trzeciego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.08.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 No i jaki jest Twój poziom ? Brak ci wiedzy, brak merytoryki, wiec pozostają tylko epitety.... Co Ty wnosisz do tego Forum ? Nie dziwię się, że będąc tu niecały rok masz na koncie dwa bany. I jak widzę usilnie pracujesz na trzeciego Najlepszy kandydat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts