zuh1305 21.08.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Witam.Ciepłą wodę mam albo z pieca gazowego albo z bojlera grzanego poprzez piec na paliwo stałe i przełączam to ręcznie. Po powrocie z pracy nie mam ciepłej wody (woda z bojlera) i muszę albo przełączyć na gazowe grzanie wody albo rozpalać w piecu na paliwo stałe i czekać aż się woda nagrzeje.Chciałbym zamontować jakiś system który by mi automatycznie przerzucał ciepłą wodę z piecyka gazowego albo z bojlera.Pomysł jest takie alby zamontować jakiś zawór/zawory (+ jakieś sterownik?) który by mi przełączał ciepłą wodę z piecyka gazowego jeśli temp. w bojlerze by spadła poniżej np 50stopni i przerzucał ciepłą wodę z bojlera jeżeli temp. w bojlerze byłaby wyższa niż 50stopni.Pytanie jest takie co bym musiał kupić aby to działało? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/213471-cwu-z-piecyka-gazowego-cwu-z-pieca-na-paliwo-sta%C5%82e/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts