zerotrzy 23.08.2016 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Jak w temacie. Z tym, że mam mały problem. Kluczyk jest wciśnięty przez co trzpień znajduje się w plastiku, który zasłania śruby i nie mam możliwości by się do nich dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.08.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Chyba zbyt rano jest, bo nie mogę załapać w czym problem.. rozetka zaslaniająca śruby jest zwykle niezależna od trzpienia. Chyaba chodzi o to, ze przy zamkniętej klamce tych śrub do końca nie widać?Pozstaraj się o taką samą klamkę - kluczyk bardzo czesto pasuje. Druga opcja - ułamać trzpień .. no chyba ze to jakas lepsza klamka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zerotrzy 23.08.2016 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Zamek od kluczyka jest wciśnięty, więc klamka jest zablokowana. Trzpień jest wsuniety do środka przez co nie mam możliwości obrócić rozety. W niej jest otwór na trzpień niestety. Posiadam 5 identycznych klamek i wszystkie kluczyki pasują, więc mam pewność, że wina nie leży po stronie kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.08.2016 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Dalej moja wyobraźnie tego nie ogrania (brak odpowiedzi od innych może oznaczać podobnie;)Mam rozumieć, że klamka jes zamknięta na klucz i żadnym innym jej nie możesz otworzyć i przez to też wykręcić?TO ja bym dzwonił do sprzedawcy/producenta tych klamek. Lub rozwiązanie siłowe o którym pisałem. Praktycznie każda klamka da się złamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 24.08.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Brzeszczot do ręki i przecięcie trzpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.08.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 nie ogarniam tego opisuSzlifierka kątowa z tarczą do cięcia metaludokładnie osłonić profil i szybę by cięte opiłki metalu nie wtopiły się w szkło i plastikprzeciąć w cholerę klamkę na połączeniu między klamką a rozetkąTak najszybciej choć trzeba mieć łeb na karku i trochę wyobrażni przy zasłanianiu oknalub....hetać brzeszczotem co może potrwać gdyż czasem trafiają się trzpienie wykonane z dość twardego materiału i cięcie brzeszczotem może okazać się wręcz niewykonalneniestety trzeba postąpić po chamsku i brutalnie Inna opcja - wziąć na chama przekręcić klamkęCo może ulec uszkodzeniu ? na 99% klamka i będzie możliwe dotarcie do śrub ale też klamka może wytrzymać i ulegnie uszkodzeniu zasuwnica z kasetą zamkową Wybór sposobu rozwiązania problemu należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 24.08.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Wystarczy wiertarka i porządne wiertło do stali. Przewierć zamek, sam wypadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zerotrzy 24.08.2016 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Wczorajszego dnia poradziłem sobie brzeszczotem. Troche machania było, bo jak już trzpień spilowalem to jednak blokada klamki nie puściła, więc trzeba byla machać dalej. Producent okna powiadomił, że zjawi się u mnie w przeciągu 4 tygodni jednak tyle czasu z uchylonym oknem i 'domykaniem' go czymś ciężkim na parapecie nie uszczęśliwialo mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.08.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Skoro juz sprawa wyjasniona, to lekko zmieniając temat zapytam:to producent wstawiał Ci okna? Bo często klamki z kluczykami sprzedawca kupuje we własnyhm zakresie (bo taniej). Zakładam że masz jakąś tanią klamkę za kilkanaście zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts