zolii 23.08.2016 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam, jakiś czas temu zakupiłem mieszkanie z rynku pierwotnego od dewelopera. Zbliża się niedługo termin odbioru jednak podczas ostatniej wizyty na w budynkuzauważyłem wilgoć na ścianach i podłogach w piwnicy. Według mojej oceny doszło do dość poważnego zalania. Moje mieszkanie znajduje się na parterze (niski parter). Obawiam się, że wilgoć powstała podczas zalania może w późniejszym czasie uszkodzić mi podłogi, które planuje położyć po odbiorze mieszkania. Z tego co wiem to budynek jest już odebrany przez nadzór budowlany. Co powinienem w takiej sytuacji zrobić? Poinformować nadzór? Domagać się gwarancji/rekompensaty od dewelopera? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam,Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.08.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Po przekazaniu kluczy sprawdzić wilgotność wylewki (są odpowiednie metody); jeżeli będzie niezgodna z normami - gnębić dewelopera o wysuszenie i potencjalną rekompensatę za koszt utraconych możliwości. Wymiana korespondencji pisemnie, nic na telefon. Opinia rzeczoznawcy będzie tutaj kluczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolii 24.08.2016 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Po przekazaniu kluczy sprawdzić wilgotność wylewki (są odpowiednie metody); jeżeli będzie niezgodna z normami - gnębić dewelopera o wysuszenie i potencjalną rekompensatę za koszt utraconych możliwości. Wymiana korespondencji pisemnie, nic na telefon. Opinia rzeczoznawcy będzie tutaj kluczowa. Czy po przekazaniu kluczy (odbiorze mieszkania) nie będzie za późno na takie działanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts