ad_87 23.08.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam wszystkich, Powoli zbieram się do ocieplenia poddasza użytkowego (dachówka ceramiczna, papa, deskowanie). Generalnie mam dylemat odnośnie grubości wełny, która pójdzie między krokwie - krokwie mają grubość od 17,5 - 18 cm, ja chciałbym zachować te 3 cm odległości od deskowania (przymocowane listewki 3 cm do deskowania oraz siatka do styropianu zamiast sznurków). Rozwiązania jakie mi przychodzą do głowy: a) kupić wełnę grubości 15 cm, ścisnąć drugą wartstwą wełny do tych 14 cm (do deskowania wełna nie dotrze dzięki siatce - szczelina wentylacyjna będzie drożna) b) kupić wełnę grubości 14 cm - mały wybór, problem z zamówieniem, słabe parametry wełny w rolce c) nadbić krokwie 1 cm listewkami tak by miały zawsze to minimum 18 cm Szczerze - najbardziej skłaniam się ku opcji a) czyli 15 cm, druga warstwa dociśnie i po problemie - pytanie czy ściśnięcie wełny nie pogorszy jej parametrów. Z góry dzięki za wszystkie rady, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 23.08.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Nic jej nie będzie, rób opcję 'a', najwyżej właśnie drugą warstwą wełny odejdziesz troszkę żeby pierwszej nie ściskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s-rejent 24.08.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 To czy ściśniesz wełnę nie ma znaczenia, jej parametry zostają takie same, więc wariant a jest jak sam też uznałeś najbardziej logiczny i opłacalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts