tomtom81 23.08.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Drodzy forumowicze! Mam mały zgryz odnośnie wykończenia tarasu. W pierwszym pomyśle chciałem położyć płytki zarówno na tarasie, jak i na krawędzi. Wykonawca jednak odradził, z uwagi na stan krawędzi, tłumacząc, że nie może dać gwarancji, że płytki się nie osuną. Stąd też plan uległ modyfikacji na położenie tynku strukturalnego żywicznego. Dlatego też moje pytanie numer 1. Krawędź tarasu wygląda jak poniżej. Zastanawiam się, czy polecilibyście jeszcze jakąś dodatkową ochroną oprócz opierzenia pod płytki, które odstają od krawędzi? Może warstwa płynnej folii? Dodatkowo na granicy pomiędzy ostatnim stopniem schodów a położonymi płytkami jest dość spora szczelina. ' Czym najlepiej byłoby ją uszczelnić tak, by zminimalizować ryzyko podsiąknięcia wody pod płytki? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 28.08.2016 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Czoło tarasu wygląda fatalnie,trzeba wszystkie luźna fragmenty skuć i zatynkować....dalej pomyśleć o dobrym zaizolowaniu tego fragmentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts