kormoran2 24.08.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam.Interesuje mnie zamontowanie drzwi wejsciowych do bloku.Jakie wybrac stalowe czy aluminiowe-ktore beda bardziej funkcjonalne i jaka jest roznica w cenie trwalosci.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Różnica w cenie będzie kolosalna. Aluminiowe to znacznie droższa opcja i u Ciebie na 99% zbędna. Raczej skupiłbym się na drzwiach stalowych, ewentualnie drewnianych. Przy drzwiach w bloku sporą rolę gra wymiar. Możesz zastosować 80-ki lub 90-ki na węższej ościeżnicy (skrót myślowy dla czepialców). Rozwiązanie to znajdziesz w Wikędzie pod nazwą "N". Na czerwony zaznaczyłem Ci rozmiar "N" czyli o 50mm węższy od standardu, który masz na zielono maźnięty. Możesz mi wierzyć na słowo - w blokach rzeczy przydatna jak cholera. Szczególnie jak przyjdzie Ci cały dzień bawić się z wielką płytą. Resztę masz w katalogu: http://wiked.pl/images/katalog/katalog_wiked_52str_czerwiec_2016.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts