Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Dnia 30 lipca 2004 o godzinie 11 podpisałem akt notarialny stając się wraz z Anetą (zona) urzędowymi właścicielami działki położonej w Radomiu o powierzchni 750mkw. Niżej kilka zdjęć z nowych "włości" ) Widok na stronę zachodnią, tam w przyszłości planowany jest taras i wyjście na ogród.Ciekawe kiedy ten kawałek ziemi zapełni się drzewkami http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/d1.jpg Widok na stronę południową, w tle domek sąsiada (ogrodzony brzydkim płotem :/ obok będzie się "stawiał" następny sasiad także okolica zapełni się domkami, trzeba już mysleć o jakimś ładnym ogrodzeniu http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/d2.jpg Widok na zachód, obecnie jest tam sterta gruzu po starych budynkach i garaż, który obecnie służy mi jako składzik gospodarczy. Pewnie przyda się gdy będziemy się "budowali", robotnicy powinni miec komfortowe warunki odpoczynku na 30mkw ) http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/d3.jpg Tutaj jeden z 3 "skalniaków" które zrobiliśmy "tymi ręcyma", jakoś głupio wyglądała sama trawa, zrobilismy coś takiego jak widać na zdjęciu. To oczywiście tylko prowizorka, w planie są skalniaczki z prawdziwego zdarzenia, mam już nawet projekt + zestawienie roślin które zasadzę http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/skal1.jpg A tutaj widac studnię "udekorowaną" zawsze to ładniejsze niż zwykły krąg betonowy prawda? http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/stu.jpg Teraz przed nami 5 lat oszczędzania i zaczniemy budować swój domek, mieliśmy zacząć już w przyszłym roku ale to wiązałoby się z wzięciem kredytu na 80% inwestycji a nie chcemy się pakować w kredyt > niż 100k Trzymajcie za nas kciuki Mariusz i Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.08.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Noooo - gratulacje! Musze powiedzieć, że jakoś wyjątkowo miło wygląda Wasza okolica...nie wiem w czym rzecz.. A studnia - pomysł I klasa. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Ja co prawda "tylko" remontuję (domek poniemiecki) ale w tym roku przybrało to takie rozmiary, że spokojnie moge nazwać to BUDOWĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Okolica jest milutka i spokojna, co prawda podobno strasznie kradną stal, ale to chyba "bolączka" każdej budowy Do tego do centrum miasta jest 5 minut jazdy samochodem, 15 minut autobusem, przystanek 150metrów od działki, działka odsłonięta od ulicy, bobasy moga swobodnie brykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 02.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Witam.Gratuluję decyzji (tej o zakupie ziemi),fajna studnia, ja też kupiłem działkę ze studnią, ale nie tak ładną - natomiast mam zamiar doprowadzić ją do podobnego wyglądu,natomiast ten termin rozpoczęcia budowy - Ty to masz silną wolę.Chyba bym nie wytrzymał i zaczął, co by się oczywiście tak jak piszesz wiązało z wysokim kredytem. Ja na szczęście mogłem sprzedać mieszkanie co było dużym zastrzykiem kasy na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Muszę miec silną wolę Ale zaczynam trochę inaczej, zainwestuje 30k w kawalerkę w Radomiu i przez te 5 lat (powinienem odłozyć pieniazki na stan surowy otwarty, później sprzedam kawalerkę i powinienem za te pieniązki zrobić stan surowy zamknięty ) A na wykończenie się wziąć kredyt.. Żebym miał własne mieszkanko zaczalbym budowę już w przyszłym roku a tak to za 5 lat powinienem mieć stan surowy zamknięty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 A tu jeszcze dwa zdjęcia o których zapomniałem ) Tutaj widać co się może stać gdy da się dorosłemu facetowi młotek i przecinak a do tego wsadzi się go na koparko - spycharkę ) Kobiety - zony - zróbcie to same, będzie mniej bałaganu na działce A tak na poważnie to teraz zastanawiam się co ja mam z tym całym gruzem zrobić :/ http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/zabawa.jpg A tutaj zdjęcie z "innej beczki" To jest mój budynek gospodarczy który kiedyś był garażem na dwa samochody. Teraz mam zgryz, bo nie wiem jak mam to zgłosić do opodatkowania, jako garaż czy jako budynek gospodarczy - składzik - bo do tego celu teraz on słuzy.. Muszę to przemysleć.. Nikt się nie przyczepi w podatkowym o składzik gospodarczy o powierzchni 30 m kw?? http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/garaz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.08.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 A'propos gruzu to myśmy na większość zamawiali kontener .... straszne pieniądze! A jeśli to czysty gruz (np. cegła, nie jakieś świństwa ) to można zrobić piękny nasyp i obsadzic roślinami - tak też zrobiliśmy z części! Polecam-super urozmaicenie krajobrazu posesji. Można też (poprzez Forum Muratora - może znasz ?) spróbować oddać ten gruz komuś kto go potrzebuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 02.08.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Okolica rzeczywiście wygląda bardzo sympatycznie (no, może poza płotem sąsiada ). A sama działeczka jest urocza. Te drzewka urosną zanim się obejrzysz, no i zamiast zwyczajowych chwastów po pas macie śliczną trawkę - pozazdrościć! Gratuluję i życzę wytrwałości. Ale coś mi kobieca intuicja podpowiada, że pięciu lat nie wytrzymacie, mając takie piękne pole do działania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.08.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 A z innej beczki - jak wstawić zdjęcie do tekstu w poście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Już tłumaczę, 1. Wysłac zdjęcie na swój serwer 2. Wpisać tekst 3. Wstawić adres do obrazka w pole ...... przykład : [ i m g ]www.tutajadresserwera.pl/linkdozdjecia.jpg[/ i m g ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 magmi : ja jestem z "tych narwanych" i najchętniej jutro kopałbym pod fundamenty ale muszę zbastowac Pora pomyslec o potomku a później budowa. Ktoś przeciez musi odgarniac snieg z podjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.08.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Mariusz,biorąc pod uwage ceny jakie macie w Radomiu to w przyszłym roku ruszysz z kopyta i nim sie obejrzysz to będziesz już mieszkać, kłopotów z sąsiadami nie przewiduje - zaprosisz dwa razy kolegów z czarnymi BMW i okolica Twoja, tylko się zastanawiam czemu taka mała ta działka - nie możesz dokupić sasiadującej parceli?ale kamieniarstwo masz we krwi - w dwa dni tyle ułozyć i do tego przemyślanie - jestem pełen podiwu!!! - robiłes sam czy z kolegami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 02.08.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 O, to ogólnie pracowity czas teraz przed Wami! Ale zapamiętaj moje słowa: nic tak nie motywuje do przyspieszonej budowy jak mały człowieczek, który nie ma gdzie się wybiegać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Wojtek, sąsiadów znam i jestem w nimi w dobrej komitywie także problemów nie przewiduję. Kiedyś mieszkałem w dzielnicy na której mam działkę także szersza okolica jest mi też znana A co do rozmiarów działki, khmm, wydaje mi się, iz w miastach ciężko jest znaleźć coś sporego, tym bardziej, że do centrum jest przysłowiowy "rzut beretem" zresztą, na moje potrzeby wystarczy działka 18.5 x 40.5 metra, jakiś domek i ogródek się zmieści A co do studni, tak, cały dzień machania młotkiem + dwa dni murowania i efekt jest jak widać na zdjęciu Oprawę studni robiłem w zeszłym miesiącu bo wtedy już praktycznie działka była moją własnością, w piątek podpisałem tylko dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 02.08.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Ladnie, szczególnie ta trawka. U nas chwasty po pas i jezyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.08.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 a grill z kolegami na opicie zakupu już był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Trawka jest w opłakanym stanie (musiałem pojeździć cięzkim sprzętem po działce ) Szkoda, ze nie zrobiłem zdjęcia w zeszłym tygodniu, wtedy to było coś! Ale doprowadzę ją do porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 a grill z kolegami na opicie zakupu już był? Byłbył, poszło tyle, że chyba nam się poziom wód gruntowych podniósł Ja co prawda pijący nie jestem, ale z takiej okazji nie potrafiłem sobie odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 02.08.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Fajna działka. To że kradną to masz rację, że to bolączka wszystkich budów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.08.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 to po takim oblewaniu domek ruszy z kopyta!projekt juz masz?elewacja rozumiem będzie z kamienia własnoręcznie zrobiona co by się dopasować do małej architektury na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts