Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musz? si? pochwali? ;)) Dzia?ka + zdj?cia

Gość M@riusz_Radom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom

A ja mam służbówkę z klimą ale to nie to jest w nim najlepsze..

Najlepsze jest to, że to jedyny samochód w którym nie trzeba zmieniać oleju ;)

A co do Twojego postu o Oli 2, to na dole to nie łazienki, pod 7 jest łazienka, pod 8 jest pralnia i kotłownia ;)

Zagadka:

jaki samochód wjeżdża bez problemu na półmetrowy krawężnik?

(Służbowy)

Mariusz - projekt Ola jest fajny - prosty i funkcjonalny, niewykluczone że po przejrzeniu tysiąca następnych projektów wrócicie właśnie do niego

ale zajrzyj jeszcze do Lipińskich - mają bardzo udane projekty, i katalogi podają bardzo zbliżone do faktycznych ceny wykonania.

domy archipelagu sa piękne ale spece na tym forum mawiają że trochę technicznie niedorobione

Gość M@riusz_Radom

Dzisiaj znowu zrobiłem jedno małe zdjęcie, tym razem jabłoń.

bardzo stara, około 20 lat chyba już stoi w tym miejscu, miałem ją wyciąć ale jakoś nie mam serca :)

Pamiętam, gdy jako brzdąc przychodziłem zbierać jabłka które z niej spadły i przez to teraz mam opory przed złapaniem za siekierkę i wykarczowaniem tego staruszka ;)

Wiecie, wspomnienia z dzieciństwa ;)

http://www.republika.pl/marioallegro/dzialka/drzewko.jpg

Mariusz nie karczuj jabłonki, właśnie dlatego, że przypomina Ci Twoje dzieciństwo. To wspaniale, że masz na działce coś, co jest takim "pomostem" między przeszłością a teraźniejszością. Zazdroszczę Ci tego. 8) . Pomyśl Twoje dzieci będą z kolei opowiadać swoim dzieciom, że ich dziadek :wink: z tej jabłonki podjadał owocki. A jak o nią zadbasz, to i prawnuków doczeka. :D

Gość M@riusz_Radom

Jest tylko jeden malutki problem ;)

Jakbym chciał zbudowac dom wedle projektu który mam, to miałbym tę jabłonkę w salonie ;P [No i kto tez tak ma w domu, no kto??:)]

Rozważamy też opcję aby zrezygnować z parkingu obok domu i przesunąć dom na 4 metr od granicy działki, wtedy drzewko miałbym na wprost wykusza...

Pomyślimy, zamieściłem zdjęcie bo lubię to drzewko ;)

Gość M@riusz_Radom
No to może w salonie :roll: :D Drzewko za szybką z klimatyzacją i z tabliczką informacyjną dla potomnych, że ta jabłonka zna z autopsji budowniczego tego domu :wink:

Przez weekend radziliśmy co zrobić z tą jabłonką.

Stanęło na tym, że chyba dom się zmieści ;) powinien się zakończyć metr - półtora metra przed drzewkiem i nie trzeba pusczać w ruch siekiery ;)

Palilismy też wysoka na 4 metry górę liści i gałęzi, ale miałem piękne ognisko, co prawda co chwile niepewnie zerkałem w stronę drogi czy nie pędzi do mnie straż pożarna albo miejska ;)

Wiecie jakie to uczucie gdy nie mozna podejść na 3 metry do płonącego ogniska bo żar jest taki, że się ma wrazenie, że za chwilę zostanie się doszczętnie wydepilowanym?? :))

Gość M@riusz_Radom

W pogotowiu :

Wiadra z wodą sztuk 5

Góra piasku - sztuk jedna

Łopaty bojowe - sztuk 5

No i do obsługi tego wszystkiego ja, zona, brat i rodzice ;)

Psa nie liczę...

Łogień nie miał żadnych szans ;)