Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry!

Planuję budowę domu pod Poznaniem. Może lepiej byłoby napisać marzę o posiadaniu domu pod Poznaniem... :)

Nie mam najmniejszego pojęcia co mnie czeka na kolejnych etapach, ale co ważniejsze nie wiem czy to marzenie jest w zasięgu moich możliwości.

Czy ktoś z forumowiczów znalazłby czas żeby mi trochę pomóc?

Interesują mnie orientacyjne koszty budowy tego konkretnie domu:

http://www.domo.com.pl/projekt-ekonomiczny-4

Koszty do stanu deweloperskiego i 'pod klucz'. Metoda gospodarcza odpada, nie udźwignę psychicznie ;)

Oczywiście bez działki.

Na czym można zaoszczędzić przy budowie, a na czym absolutnie się nie powinno?

Pozdrawiam!

Gość Arturo72
Dzień dobry!

Planuję budowę domu pod Poznaniem. Może lepiej byłoby napisać marzę o posiadaniu domu pod Poznaniem... :)

Nie mam najmniejszego pojęcia co mnie czeka na kolejnych etapach, ale co ważniejsze nie wiem czy to marzenie jest w zasięgu moich możliwości.

Czy ktoś z forumowiczów znalazłby czas żeby mi trochę pomóc?

Interesują mnie orientacyjne koszty budowy tego konkretnie domu:

http://www.domo.com.pl/projekt-ekonomiczny-4

Koszty do stanu deweloperskiego i 'pod klucz'. Metoda gospodarcza odpada, nie udźwignę psychicznie ;)

Oczywiście bez działki.

Na czym można zaoszczędzić przy budowie, a na czym absolutnie się nie powinno?

Pozdrawiam!

Pod klucz to pojęcie względne dlatego są widełki od 2500-3500zł/m2 pow.użytkowej.

Jak ma to być dom na długi czas nie powinno się oszczędzać na systemie grzewczym,na izolacji i na poprawnej wentylacji,można oszczędzić na wykończeniu oraz na producentach mat.budowlanych.