Panikara 24.08.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzień dobry! Planuję budowę domu pod Poznaniem. Może lepiej byłoby napisać marzę o posiadaniu domu pod Poznaniem... Nie mam najmniejszego pojęcia co mnie czeka na kolejnych etapach, ale co ważniejsze nie wiem czy to marzenie jest w zasięgu moich możliwości. Czy ktoś z forumowiczów znalazłby czas żeby mi trochę pomóc? Interesują mnie orientacyjne koszty budowy tego konkretnie domu: http://www.domo.com.pl/projekt-ekonomiczny-4 Koszty do stanu deweloperskiego i 'pod klucz'. Metoda gospodarcza odpada, nie udźwignę psychicznie Oczywiście bez działki. Na czym można zaoszczędzić przy budowie, a na czym absolutnie się nie powinno? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.08.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzień dobry! Planuję budowę domu pod Poznaniem. Może lepiej byłoby napisać marzę o posiadaniu domu pod Poznaniem... Nie mam najmniejszego pojęcia co mnie czeka na kolejnych etapach, ale co ważniejsze nie wiem czy to marzenie jest w zasięgu moich możliwości. Czy ktoś z forumowiczów znalazłby czas żeby mi trochę pomóc? Interesują mnie orientacyjne koszty budowy tego konkretnie domu: http://www.domo.com.pl/projekt-ekonomiczny-4 Koszty do stanu deweloperskiego i 'pod klucz'. Metoda gospodarcza odpada, nie udźwignę psychicznie Oczywiście bez działki. Na czym można zaoszczędzić przy budowie, a na czym absolutnie się nie powinno? Pozdrawiam! Pod klucz to pojęcie względne dlatego są widełki od 2500-3500zł/m2 pow.użytkowej. Jak ma to być dom na długi czas nie powinno się oszczędzać na systemie grzewczym,na izolacji i na poprawnej wentylacji,można oszczędzić na wykończeniu oraz na producentach mat.budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts