Dekame 24.08.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam Pierwszy raz montowałem płyty gipsowe - zabudowa rury i doszedłem do momentu gdzie zastanawiam się czy przykręcać płyty czy nie. https://i.imgsafe.org/dbb86350a2.jpghttps://i.imgsafe.org/dbb9040881.jpg Z profili wystają rożne główki wkrętów, balem się że profil nie jest usztywniony. Czy spróbować obrócić usztywnienie tak aby wkręty nie przeszkadzały? Czy może płyta sama jest wystarczającym usztywnieniem (odkręcić profile usztywniające) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 24.08.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Zamiast wkrętów możesz profile znitować. Nity mają mniejsze łby i nic się nie stanie. Sam tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 25.08.2016 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Niczego nie musisz nitować. Jest to typowa.zabudowa narożna, w której profile usztywniające (poziome), są skręcane z profilami pionowymi. Warto zastosować wkręty z jak najmniejszymi łepkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 25.08.2016 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Czy spróbować obrócić usztywnienie tak aby wkręty nie przeszkadzały? Czy może płyta sama jest wystarczającym usztywnieniem (odkręcić profile usztywniające) Wg mnie to dodatkowa robota z cięciem i śrubkami. Zamiast nacinać ten profil,stawiłbym go całego pionowo w środek.a narożną stronę przykręcał do poziomicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekame 25.08.2016 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 A ja się na wstępnym etapie już męczyłem żeby narożny profil był w pionie. Niepotrzebnie, teraz podpatrzyłem że można też tak.Obróciłem kilka profili poziomych, jest ich mniej zostały na górze środek dół itd. Usztywniałem, bo miałem płyty gipsowe mini. Ale już wiem jak można też zrobić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts