radziej11 24.08.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam!Jesteśmy nowi na forum. Mam pewne pytanie. Projektant sknocił mi projekt wentylacji i musiałem dodać kilka dodatkowych wentylacji z pustaków wentylacyjnych. Problem zrobił się taki, ze gdybym chciał wyciągać pustaki wentylacyjne ponad dach to wyszłoby mi 5 kominów. Kierownik budowy powiedział, ze mogę podciągnąć pustaki pod dach a potem wyciągnąć tzw. grzybki wentylacyjne. Tylko pytanie jak połączyć prostokątne kanały z okrągłymi rurami tych kominków wentylacyjnych? Kierownik budowy mówi że są takie redukcje ale cały internet przegrzebałem i nie ma coś takiego. Chyba, że coś źle szukam. Byłbym wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 24.08.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 W prostokątny kanał wsadź rurę i zapiankuj połączysz to z kominkiem. Są takie elastyczne żeby prościej było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziej11 25.08.2016 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Dzięki. A gdzie można kupić takie rury i czy one mają jakąś fachową nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.08.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Dzięki. A gdzie można kupić takie rury i czy one mają jakąś fachową nazwę. To są rury spiro flex, aluminiowe, rozciągliwe. Kupujesz np odcinek metrowy, który rozciąga się do 3 metrów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts