Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Regulator pokojowy do kotła dwufunkcyjnego junkers

Franki31

Recommended Posts

Witam Was,

mieszkam w nowo wybudowanym środkowym segmencie szeregowym (parter+poddasze)

Na dole mam salon z aneksem kuchennym (ogrzewanie podłogowe), korytarz i wiatrołap (ogrzewanie podłogowe), WC (ogrzewanie podłogowe+grzejnik łazienkowy w jednym obiegu) oraz garaż (ogrzewanie grzejnikowe).

Na poddaszu mam trzy pokoje (ogrzewanie grzejnikowe) + łazienka (ogrzewanie podłogowe + grzejnik łazienkowy w jednym obiegu).

Całość 105 m2.

Obecnie wszystko (podłogówka i grzejniki) tworzy jeden obieg. W planach mam zainstalowanie mieszacza.

Posiadam kocioł kondensacyjny dwufunkcyjny Junkers Cerapur Midi ZWB 24-1 RE.

Obecnie chcę zakupić regulator pokojowy. Myślałem o regulatorze pogodowym, ale dowiedziałem się od doradcy technicznego firmy Bosch, że ten kocioł nie współpracuje z regulatorami pogodowymi.

Zostaje mi więc wybór regulatora pokojowego. W instrukcji jest napisane, że kocioł można połączyć z każdym regulatorem pokojowym on/off.

Firma Bosch dla tego kotła dedykuje regulator TRZ12-2. Jego cena wynosi prawie 400,00 zł.

Czy zna ktoś ten regulator i jest on warty zakupu, czy też może wybrać coś innego producenta (ważne dla mnie jest programowanie ciepła w zakresach godzin w ujęciu tygodniowym).

Będę wdzięczny za wszystkie Wasze wskazówki

Pozdrawiam

Franki