slaw2006 26.08.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Witam Otrzymałem ofertę na adaptację budynku. Chciałem zapytać, które z wymienionych zmian mogę sobie odpuścić i zrobić to na etapie budowy robiąc wpis w dzienniku budowy. Proszę o informację gdyż coś przeczuwam że ktoś mnie naciąga na kase 1. Zmiana stropu lanego na terive 1000zł 2. Poszerzenie wjazdu do garażu o 20cm - doprojektowanie rdzenie 250zl 3. Poszerzenie okna o 50cm 250zł 4. Zmiana okna narożnego na 2 ze słupkiem w narożniku 250zł 5. Zamiana pomieszczeń łazienka-pokój koszt 200 zł zmiana poprowadzenia instalacji wod-kan 6. Likwidacja kominka 200zł 7. zmiany lokalizacji okien 100zł Wg mnie pkt. 1, 2, 4, 5, 6 - niezasadne koszty, wystarczy wpis w dzienniku, wszak to ktoś się pod tym podpisuje więc.... Proszę czym uzasadnić kobietce że załatwić to można wpisem w dzienniku? proszę o jakieś konkretne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 26.08.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Wszystkie (poza 5) mogą być wykonane wpisem w dzienniku, bo są nieistotne z punktu widzenia pozwolenia na budowę. Do 1, 3, 4 kierownik na pewno będzie wymagał opinii projektanta na ten temat i jego wpisu w dzienniku. A 5 to zmiana pozwolenia na budowę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts