matekogon 26.08.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Koledzy zaczynam przygodę z piecem wyposażonym w palnik na pellet i sterownikiem RK-2006LPG2 W związku z tym mam pytanie czy ktoś posiada piec w/w sterownikiem i już trochę przetestował ustawień w sterowniku . Bo mam kilka pytań odnośnie opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 27.08.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 nie ma jednych sprawdzonych idealnych nastaw. Trzeba je indywidualnie dostosować do mocy palnika kotła ciągu kominowego, pelletu itd. Jaki masz palnik o jakiej mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekogon 27.08.2016 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Rozumie że każdy przypadek jest inny. Ale bardziej chciałem dopytać o pewne opcje. Np opcja typ paliwa 1. wybieram drewno-- zaczynam palić drewnem i jak zachowuje się piec w tedy ? 2. Wybieram drewno/pellet-- jak zachowuje sie w tedy piec?W przypadku palenia w zimie jaki tryb palnika lepiej wybrać ciągły czy przerywany?Histereza przełączania mocy palnika ustawione mam 1 C-- też tak macie?Współczynnik modulacji 5 --też tak macie ? Palnik jaki mam to Biopalnik-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts