Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterownik do kominka Tatarek - dotykowy ekran

zaper13

Recommended Posts

W zeszłym roku robiłem pomiary temperatur w kominku w sposób taki że mały bajzel był przy kominku. Na jesień w planach miałem instalacje jakiegoś sterownika do kominka jednego z producentów. Dla samego siebie dla informacji chciałem aby sterownik sterował przepustnicą (czujnik na wyjściu spalin) i chciałem mieć jeszcze dwa dodatkowe czujniki do masy akumulacyjnej i wewnątrz paleniska. I tu zaczął się problem bo Tatarek miał sterownik który posiada dwa złącza, inni producenci odpali bo nie mają takich możliwości (chyba że EOS ale nie dam 5-8tys za sterownik).

Dzwoniłem do Tatarka i dostałem taką informację że około października ma się pojawić "mercedes" wśród sterowników do kominka. Posiadać będzie dotykowy kolory ekran, dużo złączy i wiele możliwości pomiar temperatur. Do tego bardzo rozbudowany system sterownia kominka.

Cena nie znana aktualnie ale chyba więcej niż 2500zł nie będzie kosztował?

Czy ktoś na ten temat coś słyszał o tym sterowniku a może już go testuje bo aktualnie jest w fazie testów już i poprawek oprogramowania.

• 2 months później...
Zobacz w ofercie Romotop. Jak nie znajdziesz w internecie to zadzwoń.

Daj link na priva.

Firm produkujących sterowniki jest sporo.....

A dotykowe jak z Tatarka grafik kto ma?

http://tatarek.com.pl/files/img/styles/large/public/16_3.jpg?itok=xAdXoIGm

Edytowane przez animuss

Daj link na priva.

A dotykowe jak z Tatarka grafik kto ma?

http://tatarek.com.pl/files/img/styles/large/public/16_3.jpg?itok=xAdXoIGm

Jeśli odniosłeś wrażenie, że jestem specem od elektroniki, to muszę Cie rozczarować...:rolleyes: